Connect with us

Kako se pravilno čisti kuća

Korisni savjeti

Kako se pravilno čisti kuća

Kako se pravilno čisti kuća

Nakon radne sedmice, vikend služi za odmor, ali ipak mnogi ugrabe slobodno vrijeme i da počiste kuću. Kada se odlučite na generalku izbjegavajte čistiti jednu po jednu prostoriju. Taj način je prespor. Odlučite se za drugu varijantu, i krenite od brisanja prašine u svim prostorijama. Uzmite nekoliko krpa za čišćenje s mikrovlaknima i obrišite prašinu s vrha namještaja, polica, televizora i okvira sa slikama.

Zatim, prođite po kući i promijenite posteljinu i stolnjake u svim prostorijama u kojima je to potrebno te namjestite prekrivače i jastuke u dnevnom boravku.

Pripremite sredstvo za čišćenje i potrebne krpe ili papirnate ubruse i očistite sve staklene površine u kući.

Površine s kojih ste prebrisali prašinu sada možete prebrisati sa sredstvom za čišćenje.

Prvo prođite cijelim stanom i nanesite sredstvo za čišćenje na sve elemente u kuhinji i kupaonici (sudoper, štednjak, wc školjka, tuš kabina, kada). Kada ste nanijeli sve, uzmite krpu i krenite brisati. Što duže sredstvo za čišćenje stoji na površinama, otopit će bolje eventualne masnoće i jednostavnije ćete ga odstraniti s površine.

Nakon što ste riješili sve površine, vrijeme je da usisate sve podove u kući. Ovaj korak je na kraju zbog toga što vam je tokom čišćenja površina dio prljavštine mogao završiti i na podovima.

Nakon što ste usisali sve podove, vrijeme je da ih operete i ostavite da se osuše.

Preuzeto sa hayat.ba

Više iz kategorije: Korisni savjeti

To Top