Znate li koji vam karmin najbolje pristaje

Žene su u vječitoj dilemi koji karmin im najbolje pristaje. Koju ćemo nijansu odabrati zavisi od toga šta smo obukli, je li dan ili noć… Ali nikako ne smijemo zaboraviti da to najviše zavisi od boje tena i kose.

Plavuše i brinete

Ako ste plavuša, birajte svjetlije nijanse ili klasične crvene, takozvane holivudske boje karmina, poput onog koji je nosila Merilin Monro (Merylin Monroe). Narandžaste tonove izbjegavajte.

Za brinete se preporučuje igra s hladnim nijansama: od bordo do šljive.

Preplanule brinete ne bi trebalo da koriste ljubičaste, lila i druge ruževe s plavim podtonom. Njihov izbor su tonovi terakote, kao i tople crvene ili trešnje.

Smjele crvenokose

Crvenokose djevojke mogu ponosno nositi koraljno narandžaste ili koraljno crvene nijanse. Ali bolje je da preskoče ruževe s hladnim sedefom – svjetloj koži daju zemljanu nijansu.

Da li ste smeđokosa žena ili vlasnica svijetloplave kose? Sve hladne nijanse su kao stvorene za vas, poput bordo, boje bobičastog voća, ljubičaste.

Djevojkama koje imaju veoma tanke usne preporučuje se da ne koriste karmin, već sjaj crveno-koraljne ili tople ružičaste nijanse sa zlatnim česticama.

Preuzeto sa avaz.ba

Podijeli na: