Connect with us

Kako da pravilno održajete vaš kožni namještaj

Korisni savjeti

Kako da pravilno održajete vaš kožni namještaj

Ljepota, sjaj i rok trajanja namještaja od kože ovise o tome koliko ga pravilno održavate. Stručnjaci otkrivaju nekoliko savjeta koji će vam pomoći u njezi vaše kožne garniture ili stolica. Prvo i osnovno, vodu treba izbjegavati. Ne samo da čišćenje vodom kožnih garnitura treba izbjegavati, nego je i zabranjeno ako ne želite ostati bez kvalitetnog komada namještaja. Naime, zbog previše vlage, koža bi mogla ispucati. Ipak, garnituru možete prebrisati vlažnom krpom, ali samo pod uvjetom da je odmah potom prebrišete suhom krpom.

Za održavanje kožnog namještaja najbolja su specijalna sredstva u spreju. Osim što su idealna za vaš namještaj, i vama će uštedjeti trud i vrijeme.Dovoljno je da površinu poprskate sprejem i prebrišete suhom krpom. Kremu za čišćenje kožnog namještaja ne biste trebali često koristiti. Dovoljno je da njome namještaj prebrišete svaka tri do četiri mjeseca, a namještaj će ostati gladak i mekan.Jednom tjedno usisajte prašinu koja se nakuplja u naborima. Tako ćete izbjeći gomilanje prljavštine koja kasnije zahtijeva “agresivniji” pristup čišćenju.


Još jedno od sredstava koje ljudi upotrebljavaju je vosak.
Ako ste i vi među njima, savjetujemo da to više ne činite. Voskom, naime, ne biste smjeli čistiti kožni namještaj jer zatvara pore i stvara se masni sloj koji još više privlači prašinu. I na kraju, ne zaboravite da bi za održavanje vašeg kožnog namještaja mnogo mogao napraviti prekrivač. Zaštitit će kožu od svih mogućih oštećenja i habanja, a pritom će dati dodatnu estetsku dimenziju u prostoru.

Osim piva, vrlo su korisni i bjelanjci jaja
Za čišćenje kožnih fotelja i stolica može vam poslužiti i pivo. Na pamučnu krpu nakapajte malo piva i prebrišite kao što to inače činite. Blistat će kao nove. Inače, mrlje na kožnom namještaju ćete očistiti čvrstom pjenom od bjelanjaka. Stavite pjenu na mrlju i trljajte mekom krpom.

Preuzeto sa 24sata.hr

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top