Connect with us

Koja je najbolja, i šta sve treba znati o kremi za sunčanje

Korisni savjeti

Koja je najbolja, i šta sve treba znati o kremi za sunčanje

Koja je najbolja, i šta sve treba znati o kremi za sunčanje

Stiglo nam je toplo vrijeme, i da bi se zaštitili od sunčevih zraka najbolje je koristiti kreme za sunčanje. U ljetnom periodu preko dana je vrlo važno da nanosite kremu, ali ne samo jednom dnevno. Pročitajte u nastavku šta sve trebate znati o kremi za sunčanje.

Kremu je potrebno nanositi svaka dva sata

Ako ste i vi mislili da je dovoljno kremu namazati jednom do dva puta dnevno, varate se! Krema s vremenom gubi na efektu, što znači da svaka dva do tri sata trebate nanijeti kremu.

Gusta krema nije dobra krema

Ljudi najčešće misle da guste kreme štite više od sunca. Međutim, to nije tačno. Vrlo je važno pri kupovini kreme gledati da sadrži sastojke poput glicerina, skvalena, vitamina E i aloe.

SPF faktor u puderu nije dovoljna zaštita

Iako većina tekućih pudera danas sadrži SPF faktor, potrebno je naglasiti da to nije dovoljno te da svoje lice obavezno dodatno namažete kremom za lice koja sadrži zaštitu od sunca.

Krema za sunčanje neće uzrokovati pojavu bubuljica

U slučaju da su vam se pojavile bubuljice tokom ljetnih dana, a mislite da je kriva krema, sigurno će vas iznenaditi činjenica da je krivo sunce. Sunce uzrokuje upalne procese, te šteti epidermalnim barijerama.

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Najčitanije

To Top