Connect with us

Pogledajte zašto biste u ormaru trebali držati staklenku s rižom

Korisni savjeti

Pogledajte zašto biste u ormaru trebali držati staklenku s rižom

Pogledajte zašto biste u ormaru trebali držati staklenku s rižom

Ako u svom ormaru ili domu imate problema s neugodnim mirisima ili jednostavno želite da vam prostorije i odjeća ugodno mirišu, ovaj brz i jeftin trik idealno je rješenje za vas. Za izradu mirisa bit će vam potrebne samo četiri stvari koje već vjerojatno imate kod kuće: riža, staklenka, gaza i eterično ulje željene arome.

Staklenku napunite s jednom do dvije šalice riže kojoj ćete dodati 10-20 kapi eteričnog ulja. Poklopite je i dobro protresite kako bi se ulje ravnomjerno rasporedilo po zrncima riže. Potom skinite poklopac, uzmite komadić gaze dovoljan da pokrije otvor staklenke te ga prekrijte i učvrstite gumicom.

Ovaj miris je puno efektniji, jeftiniji i prirodniji od kupovnih mirisa za ormare prepunih kemikalija. Vaša će odjeća uvijek mirisati izvrsno, baš kao i cijela prostorija čim otvorite vrata ormara. Osim toga, možete ga staviti u kutove prostorija ili ladice kako bi cijela prostorija uvijek dobro mirisala.

Ako primijetite da miris postaje slabiji, sve što trebate napraviti je ponovno zatvoriti i protresti staklenku. Ovaj “uradi sam” miris djeluje od četiri do šest mjeseci, ovisno o količini vlage u prostoru.

Preuzeto sa index.hr

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top