Street style: Minice u glavnoj ulozi – sve ostalo ih naglašava!

Osvaja od ‘60-ih godina, prilagođavaju joj se ostali artikli, a da bi se mogla nositi zimi, osmišljene su i hulahopke. Zima i minusi nisu nikakva prepreka da ju odjenete i zablistate…

Mini suknju je izmislila početkom 60-ih godina prošlog stoljeća Engleskinja Mary Quant, koja je u svom butiku prodavala odjeću kakva se tad nije mogla pronaći na tržištu. Nakon što je 1962. godine Vogue objavio prilog o njenom radu, mini suknja dobila je priznanje modne branše kao revolucionaran izum u rangu s Diorovim “New Lookom”, ali kao moda za mase.

Mini suknje se do tada nisu nosile, trebalo je neko vrijeme da društvo prihvati tu za to vrijeme hrabru modu, a s vremenom je i kraljevska obitelj prihvatila modu kraćih suknji, doduše malo produženih u odnosu na zamisao Mary Quant. Počeli su ih nositi svi, a najpoznatija ambasadorica je manekenka Twiggy, koja je zbog svog u to vrijeme premršavog izgleda i danas sinonim za vitke djevojke.

Zbog svoje popularnosti minice su se nosile i zimi, a da bi se žene zaštitile od hladnoće, na tržištu su se pojavile hulahopke. Novoj dužini suknji prilagodili su se i ostali artikli, kaputi i čizme naglašavali su atraktivnost minice. Prema istom načelu funkcioniraju i današnji trendovi, a zima nije prepreka da žene istaknu noge.

LUCIJA RAŽOV – STRUČNA SPECIJALISTICA TURIZMA

Nosim bundu Mango, šešir, minicu i čizme Zara, torbicu Furla i naočale Fendi. Sredila sam se zbog sebe kao što to radim i svaki dan.

KATARINA GUČANIN – EKONOMISTICA

Nosim naočale Gucci, no name jaknu, torbicu Furla, a suknja i čizme su iz Zare. Ovo je moja kombinacija za omiljenu subotnju kavu na špici.

ROMANA DUGANDŽIJA – PR MENADŽERICA U AGENCIJI RED

Nosim naočale Ray Ban, kaput i suknju Zara, no name torbu, a čizme su Mango. Za moje uobičajeno jurcanje po gradu volim minice pristojne dužine.

ZITA NAKIĆ – GRAFIČKA DIZAJNERICA

Nosim kapu i sako H&M, naočale Sheriff&Cherry, kaput Marks&Spencer, suknju Mango, a čizme i ruksak su s Asosa. Idem na posao pa na kavu.

SARA VULINOVIĆ ZLATAN – MODEL I PODUZETNICA

Nosim kaput Max&Co, pulover H&M, minicu Topshop, torbu Prada i čizme Cesare Paciotti. Moja kombinacija za popodnevnu kavu.

VALENTINA BEG i ERBLINA MORINA – STUDENTICE PRAVA

Valentina nosi kaput True, džemper H&M, suknju iz sestrina ormara, a rukavice, torba i čizme su iz Gulivera.
Erblina nosi kaput i čizme Šaptač cipelama, haljinu C&A i torbicu iz Zare.

Preuzeto sa: https://www.24sata.hr

Podijeli na: