Odličan trik za čišćenje namještaja

Budući da ugaona garnitura, kauč, ili bilo koja vrsta sofe u dnevnoj sobi, često zauzima centralno mjesto u ovoj prostoriji, i mnogo znači za cjelokupni izgled enterijera, onda je svakako važno da uvijek bude besprjekorno čista.

Domaćice će se složiti da čišćenje tapaciranog namještaja nikada nije lak posao, posebno sada kada je hladno i proces sušenja dosta sporiji.

U tom dosadnom poslu dobrog saveznika možete pronaći u samo jednoj tableti za pranje suđa. One su izuzetno svestrana sredstva za čišćenje koja će vam biti korisna čak i ako nemate mašinu za pranje sudova.

Prije nego što započnete čišćenje, potrebno je da temeljno usisate namještaj. Možete koristiti posebne dodatke, poput četki za čišćenje namještaja, a posebno je važno da obratite pažnju na nepristupačne dijelove na nameštaju u koje se zavuku mrve, ostaci hrane, papirići i ostala prljavština.

Onda slijedi trik: u dublju plastičnu posudu stavite jednu tabletu za pranje posuđa i prelijte je sa oko pola litra mlake vode.

Tableta će se sama rastvoriti. U vodu potopite čistu pamučnu krpu, pa je obložite oko poklopca za šerpu, srednje veličine i trljate po namještaju.

Ukoliko na namještaju postoje uporne fleke, prije trljanja možete posuti malo sode bikarbone.

Krpu povremeno isperite u vodi u kojoj ste rastvorili tabletu, pa nastavite sa čišćenjem.

Namještaj će se brzo osušiti, a rezultat će vas zasigurno oduševiti.

Preuzeto sa ekskluziva.ba

Podijeli na: