Connect with us

Vratite mekoću starim peškirima pomoću ovog sredstva

Korisni savjeti

Vratite mekoću starim peškirima pomoću ovog sredstva

Vratite mekoću starim peškirima pomoću ovog sredstva

Mekani, poput kašmira, novi peškiri oduševljavaju svakog člana domaćinstva. No, oni nakon nekoliko pranja postaju tvrdi, suhi i grubi na dodir?

Razlog tome je što za pranje peškira u mašini stavljate previše deterdženta koji se uvuče u niti peškira i oni postaju grubi. Iako je dobro obrisati tijelo jednom nedeljno sa takvim peškirom i napraviti piling kože cijelog tijela, svakodnevna upotreba ovakvog peškira može oštetiti kožu.

Kako bi im vratili početnu mekoću, prilikom pranja u mašini dodajte čašu destilovanog biljnog sirćeta. Pazite na mjeru deterdženta koju proizvođači preporučuju za pranje određene odeće kao i na temperaturu pranja. Ako ste u mogućnosti, cijeli bubanj mašine napunite samo peškirima, bez drugih odjevnih predmeta. Ako niste sigurni da li je s vaših peškira ispran sav deterdžent, nakon pranja pokrenite još jedan ciklus dodatnog ispiranja i nemojte koristiti omekšivač.

Prije pranja peškira, operite bijeli veš uz izbeljivač kako biste dezinfikovali bubanj mašine i riješili se bakterija. Peškir “prikuplja” mnoge bakterije s našeg tijela pa je dobro dezinfikovati bubanj prije pranja peškira.

Nikada ih nemojte prati na niskim temperaturama i koristite tečni deterdžent kad god ste u mogućnosti. On će se lakše rastvoriti i isprati s peškira i tako će oni ostati ili opet postati mekši na dodir.

Preuzeto sa kurir.rs

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top