Connect with us

Ovo svi mogu: Napravite sami prefinu čokoladu od 3 sastojka!

Najbolji recepti

Ovo svi mogu: Napravite sami prefinu čokoladu od 3 sastojka!

Trebat će vam manje od pola sata da napravite ovu fantastičnu čokoladu, a recept je toliko jednostavan da će ga bez problema slijediti i najveći amateri u izradi slastica!

Ova čokolada je zdravija alternativa kupovnim slasticama, a vrlo ju je jednostavno napraviti. Kod izrade čokolade možete biti kreativni pa u osnovna tri sastojka dodati još neke – na primjer, sjeckane orašaste plodove, suho voće, komadiće kokosa, mrvicu čilija…

Sastojci:

  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • pola žlice meda

Postupak:

Omekšajte kokosovo ulje, ali pazite da se potpuno ne otopi jer se neće dobro povezati s kakaom. Potom dodajte ostale sastojke i miješajte dok se dobro ne povežu i ne dobijete glatku masu.

Smjesu izlijte na protvan na koji ste stavili masni papir pa poravnajte. Stavite to u zamrzivač na 20 minuta da se stvrdne pa izrežite na komade.

Napomena:

Odlučite li u čokoladu dodati još nešto, recimo sjeckane lješnjake ili grožđice, ubacite ih u smjesu kada bude skroz glatka. Ili, želite li da vaša čokolada izgleda neodoljivo, popikajte te dodatne sastojke nakon što ste smjesu izravnali na protvanu – tako da proviruju iz čokolade.

Preuzeto sa: 24sata.hr

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top