Connect with us

Kremasti kolač od samo 3 sastojka je trenutno najpopularniji na svijetu

Najbolji recepti

Kremasti kolač od samo 3 sastojka je trenutno najpopularniji na svijetu

Kremasti kolač od samo 3 sastojka je trenutno najpopularniji na svijetu

Odlična poslastica ne mora da iziskuje brdo sastojaka niti previše utrošenog vremena za spremanje. Dokaz za to je recept za brži sufle kolač od sira – jedan od trenutno najpopularnijih deserata među domaćicama.

Za ovaj preukusan slatkiš potrebno je da pripremite samo tri sastojka, kao i da detaljno pratitite uputstva za pripremu kako bi sufle ostao nježan, ukusan i mekan.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 120 g bijele čokolade
  • 120 g svježeg sira

Priprema:

Prvi korak je da odvojite bjelanca od žumanca, a potom bjelanca sipate u manju posudu i ostavite ih u frižider. Sada zagrijete pećnicu na 170 stepeni.

Izrendajte bijelu čokoladu i rastopite u posudi uronjenju u vrelu vodu. Dodajte sveži sir u čokoladu i 3 žumanca. Dobro promešajte sastojke.

Bjelanca izvaditi iz frižidera i umutiti ih u čvrst snijeg, a potom umješati u smjesu sa čokoladom i sirom.

Obložiti kalup za pečenje (15 cm) pek papirom, a ivice premažite maslacem. Sipajte smjesu u kalup, a zatim nekoliko puta lupite kalup po radnoj površini kako bi nestali mehurići vazduha iz tjesta. Kalup postavite u limeni pleh i napunite ga vrućom vodom.

Tjesto treba da se peče u tačno tri faze: 15 minuta na 170 stepeni, 15 minuta na 160 stepeni i još 15 minuta u isključenoj rerni.

Sufle mora da bude iznutra mekan skoro kao puding, pa pazite da ga pečete po tačno navedenim fazama.

Preuzeto sa telegraf.rs

To Top