Connect with us

Kako prati kosu na pravilan način

Njega kose

Kako prati kosu na pravilan način

Kako prati kosu na pravilan način

Mislite da znate pravilno prati kosu? Sada se pitate kakvo je to glupo pitanje, pa ne postoji nikakva posebna tehnika za to. Mi ćemo vam pokazati način pranja kose koji će napraviti veliku razliku što se tiče zdravlja vaše kose.

Kako prati kosu na pravilan način:

-Počnite sa ispiranjem kose prije nanošenja bilo kakvih proizvoda, Isperite kosu sa toplom vodom to će pomoći u apsorpciji hranjivih tvari.

-Na dugu kosu prvo nanesite regenerator jer će on pomoći zaštititi vrhove, prije nego nanesete šampon.

-Nasapunajte kosu, ali nemoojte stavljati više šampona nego je potrebno. Najviše pozornosti nanesite na korijen kose, jer se kosa tamo najviše masti, dok su vrhovi obično suhi.

-Budite nježni sa svojom kosom, nemojte ju previše žestoko trljati vrhove i izbjegavajte kružne pokrete jer će to dodatno zapetljati kosu. Isperite šampon iz kose sa vertikalnim pokretima i dodajte blag pritisak na skalp jer će to potaknuti cirkulaciju.

-Nemojte dva puta šamponirati kosu. Većinu puta to nije potrebno, pogotovo ako ju redovito perete. Dva puta šamponirajte kosu samo ako vam je baš jako prljava.

-Regenerator trebate nanositi od sredine dužine pa do vrhova. Nakon pranja sa šamponom, nježno iscijedite višak vode iz kose i nanesite regenerator od sredine prema dolje. Što ga duže ostavite da odstoji, to će bolje biti. Na korijenima ne trebate regenerator, jer su korijeni dovoljno bogati prirodnim uljima.

-Za kraj isperite sa hladnom vodom, zbog nje će kosa izgledati sjajnije.

Preuzeto sa frizure.hr

Više iz kategorije: Njega kose

To Top