Connect with us

Kako njegovati plavu kosu tokom ljeta

Njega kose

Kako njegovati plavu kosu tokom ljeta

Kako njegovati plavu kosu tokom ljeta

Da bi vaša plava kosa uvijek bila lijepa, morate uložiti puno truda i vremena u njegovanje. Plava kosa je naročito ljeti izložena mnogim negativnim faktorima.

U nastavku pročitajte nekoliko savjeta kako da vaša kosa ostane lijepa uprkos suncu i štetnim faktorima.

Izbjegavajte direktno sunce

UV zraci osim što će isušiti vašu kosu, izblijedit će i boju. Vrlo je važno da nanosite proizvode za zaštitu od UV zračenja. Također možete kao zaštitu koristiti razne kape, šešire, i marame.

Promijenite raspored pranja kose

Iako su ljetne vrućine već stigle, ne smijete pretjerivati sa pranjem kose. Pokušajte i dalje kosu prati dva do tri puta sedmično, nikako više. Dok se jednom sedmično preporučuje tretman za duboko hidriranje kose. Zapamtite, ako prečesto perete kosu postoji opasnost od uklanjanja prirodnih ulja.

Dobro isperite kosu svaki put

Jako je važno da dobro isperete kosu svaki put. Ostatak šampona može izazovati iritaciju kože glave. Dobro je da ispiranje završite nešto hladnijom vodom, koja će zatvoriti kutikulu dlake, čineći je malo otpornijom.

Pazite se hlora

Nemojte dopustiti da zabavan dan na bazenu postane horor. Vrlo lako se može desiti da vaša predivna plava kosa postane zelena! Hlor također isušuje kosu i čini je lomljivom. Da bi izbjegli zeleno “veselje” pokvasite kosu pod tušem, običnom vodom, a zatim uđite u bazen.

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Više iz kategorije: Njega kose

To Top