Connect with us

Da vaša valovita kosa izgleda divno obratite pažnju na sljedeća pravila

Njega kose

Da vaša valovita kosa izgleda divno obratite pažnju na sljedeća pravila

Da vaša valovita kosa izgleda divno obratite pažnju na sljedeća pravila

Ako imate prirodno valovitu kosu onda sigurno imate i one loše dane, kad je jednostavno ne možete ukrotiti. Valovita kosa je zahtjevna, i kod nje ne postoji opcija „operi i kreni“.

Da bi vaša valovita kosa izgledala divno, morate obratiti pažnju na sljedeća tri pravila:

Pjena za savršenu frizuru

Da bi vaši valovi dobili na definiciji i volumenu, morate koristiti pjenu. Ona će učvrstiti i definisati vaše valove. Potražite pjenu koja je napravljena baš za vaš tip kose.

Difuzor je vaš novi najbolji prijatelj

Za valovitu kosu je najbolje ako možete skroz izbjegavati sušenje fenom, međutim ako to ne možete, onda koristite difuzor. Difuzor će vašim valovima dati ljepši oblik. Ipak, u ljetnim danima koji nas očekuju najbolje je da ne koristite fen, i pustite kosu da se sama osuši.
Možete nakon pranja kose staviti par kapi ulja i malo pjene kako bi definisali kosu.

Više volite ravnu kosu?

Možda ste jedna od onih žena koja bi više voljela da ima ravnu kosu. Ni to nije problem, danima kad želite ravnu kosu slijedite sljedeća pravila. Operite kosu normalno, nakon toga nanesite sredstvo za ravnanje kose i sredstvo za zaštitu od toplote. Kosu pustite da se malo prirodno prosuši a zatim je dobro počešljajte. Uzmite četku i fen, i svaki pramen posebno izvlačite od korijena prema vrhovima. U slučaju da želite malo dugotrajniji efekat, nakon toga možete koristiti i peglu za kosu.

Vrlo je važno da naučite kako se brinuti o svojoj kosi. Da bi vaši valovi izgledali najbolje što mogu, morate zapamtiti da valovita kosa nije ravna kosa. Šta to znači? Ako želite valove, zaboravite na peglu. Također, zaboravite na četke i češljeve. Koristite šampone i regeneratore namijenjene za vaš tip kose. Vrlo je važno da su to preparati bez silikona i sulfata.

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Više iz kategorije: Njega kose

To Top