Connect with us

Domaći šampon od sode bikarbone

Njega kose

Domaći šampon od sode bikarbone

Domaći šampon od sode bikarbone

Soda bikarbona će očistiti vašu kosu bolje od bilo kojeg šampona ili regeneratora, a kosa će dobiti zdravi sjaj nakon samo nekoliko tretmana.

Soda bikarbona ima širok spektar primjene, a njena popularnost raste od kada su znanstvenici došli do novih saznanja u vezi s njezinim ljekovitim svojstvima.

Jeste li znali da možete koristiti sodu bikarbonu kako biste poboljšali kvalitetu kose?

Soda bikarbona će očistiti vašu kosu bolje od bilo kojeg šampona ili regenaratora, a kosa će dobiti zdravi sjaj nakon samo nekoliko tretmana.

U početku vam može biti neobično što se ne stvara pjena koja se inače stvara prilikom šamponiranja, ali budite strpljivi i pričekajte konačne rezultate.

Prvo pomiješajte 1/4 sode s 3/4 vode.

Ako vam je kosa do ramena, pomiješajte 2-3 žlice sode i tri puta više vode.
Sastojke dobro promiješajte u nekoj posudi i dozirajte ih ovisno o duljini vaše kose.

Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korijena do vrhova i ostavite da djeluje 1-3 minute, a potom dobro isperite toplom vodom.

Nakon što ste oprali kosu mješavinom sode bikarbone, vrijeme je da nanesete ocat na kosu.Pomiješajte 1/5 octa sa 4/5 vode.

Ukoliko vam se ne sviđa miris octa, možete dodati nekoliko kapi lavande, metvice ili eteričnog ulja ružmarina. Sve sastojke dobro izmiješajte. Najbolje bi bilo da smjesu pripremate u kupaonici i odmah upotrijebite.

Nagnite glavu prema naprijed i zatvorite oči kako bi spriječili da vam ocat uđe u oči. Smjesu ravnomjerno rasporedite i dobro utrljajte u kosu. Pričekajte nekoliko sekundi, a potom isperite hladnom vodom. Hladna voda će zadržati vlagu u kosi i osigurati joj zdrav izgled i sjaj.

Preuzeto sa blicnews.ba

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top