Connect with us

Siva kosa – Kako je nositi i njegovati?

Njega kose

Siva kosa – Kako je nositi i njegovati?

Siva kosa – Kako je nositi i njegovati?


Boja kose koja je zasigurno obilježila ovu godinu je siva boja. Sve više omladine, pa čak i stariji se odlučuju za ovu nijansu.

Za početak važno je znati da se siva boja, bez obzira na njenu nijansu mora raditi na svijetloj, plavoj kosi. Ako vam je kosa tamna , morat ćete je postepeno svijetliti da bi bojenje u sivo bilo moguće.

Prvo što se mora uraditi jeste kosa da se posvijetli i da se neutraliže prirodni žuti pigment, na kojem bi se tek tada mogla kreirati siva boja, može se također kombinovati sa plavim ili ljubičastim nijansama. Kada se stavlja na žućkasti ton siva boja, krajnji rezultat će biti lagano maslinasta boja, što nije baš poželjno, stoga ako se odlučite raditi bolje se prepustiti profesionalnim frizerima.

Da bi sačuvali što duže boju kose bitno je posvetiti pažnju na proizvode koje koristite za njegu kose. Najpoznatiji šampon i regenerator za očuvanje kose hladnog pepeljasto-sivog tona je Keune Design Silver Reflex. To je proizvod koji neutraliže tople tonove tijekom svakog pranja kose, koji se prirodno nalaze u kosi, i na taj se način spriječavaju neželjeni tonovi žute boje. Koristi se po potrebi, ovisno o tome koliko je intezitet sive boje jak.

Također proizvodi Keune Color Styling Mousse Silver ili Pearl Grey – pjene u boji su vrlo poželjni jer oni dodatno naglašuju sive tonove i osiguravaju dodatnu dugotrajnost same frizure, dajući kosi teksturu i volumen.

Ako se odlučite da sivoj boji dodate i ljubičaste i plave tonove, najbolji proizvod za održavanje boje je Keune Color Craving.

Više iz kategorije: Njega kose

To Top