Posjetili smo stručnjake koji su nam otkrili kako svaka žena može imati savršene obrve!

Boja sjenila ili olovke uvijek bi trebala biti za nijansu svjetlija od boje kose, osim kod plavuša gdje vrijedi obrnuto pravilo.

Sve žene znaju da lijepo dotjerane obrve mogu znatno popraviti izgled lica, isto kao što loše počupane ili krivo iscrtane obrve mogu potpuno izobličiti lice.

Pronaći idealan oblik i debljinu obrva za naše lice nije lak zadatak, a još je teže u kućnoj radinosti pravilo iščupati taj važan ‘okvir lica’ pa smo u pomoć pozvali stručnjake iz beauty učilišta Arimed, i upitali ih za osnovna pravila uz koja će svaka žena lako dotjerati obrve.

Provjerena tehnika za izbor oblika

Stručnjaci se koriste provjerenim trikom koji već godinama koriste profesionalni vizažisti i holivudske zvijezde.

Pravilno određivanje početka savršenog luka i kraja obrve najpreciznije se radi pomoću „zlatnog reza“. Zvuči komplicirano, ali nije! Prije samog postupka određivanja oblika obrva i zlatnog reza pripremite olovku za oči u nude ili bijeloj boji s kojom ćete označiti tri bitne točke na vašem licu.

U salonu se izvodi uz pomoć ‘kozmetičkog šestara’, dok kod kuće mjerenje možete napraviti uz pomoć olovke ili kista.

Prislonite četkicu uz nos na strani na kojoj mjerite obrvu i pokušajte napraviti pravilnu liniju uz unutarnji rub oka – tako ćete pronaći mjesto na kojem obrva treba započeti. Zatim rukom okrenite kist od nosa uz zjenicu (gledajte ravno ispred sebe)-četkica će vam pokazati gdje bi trebao biti najviše mjesto luka vaših obrva. Na kraju, poput kazaljke na satu, kist pomaknute još više u stranu kako bi se spojile linije nosa i ruba oka. vrh četkice pokazat će vam gdje bi vaša obrva trebala završavati (pogledajte naš video kako bi u potpunosti razumjeli mjerenje).

Važno je zapamtiti: dio obrve koji se nalazi između najviše točke obrve i kraja obrve u pravilu treba biti dva puta kraći od područja početnog dijela obrve.

Čupanje obrva

  1. Pročešljajte obrve kako bi dobile prirodan izgled
  2. Pincetom počupajte sav višak dlačica

– dlačice uvijek čupajte brzim i oštrim pokretima, u smjeru njihova rasta

– nastojite izbjegavati nagle prijelaze, kako obrve ne bi izgledale neprirodno

– nakon čupanja, osvježite i smirite kožu tonirajućim losionom za lice ili aloa vera gelom

Koja je boja najbolja za vaše obrve?

Nakon čupanja idealnog oblika, vrijeme je za određivanje nijanse olovke i sjenila kojima ćete ih, po potrebi popuniti i naglasiti.

Boja bi uvijek trebala biti za nijansu svjetlija od boje kose, osim kod plavuša gdje vrijedi obrnuto pravilo!

Šminkanje obrva

Nakon određivanja polaznih točaka i odgovarajuće boje, točke povežite odgovarajućom olovkom za obrve te izradite dobar okvir.

Odredite koji materijal ćete koristiti za popunjavanje praznina. Možete birati između ovih proizvoda:

  • olovka-malo masniji materijal s kojim ćete moći popuniti prostor između dlačica, ali također pogodan za obrve kojima fali dosta dlačica jer će nadomjestiti velike praznine
  • pomade (vodootporni gel u boji)-masni vodootporni materijal idealan za popunjavanje velikih praznine na obrvama
  • sjenilo-suhi materijal kojim popunjavamo obrve ako su malo gušće i ako ne nedostaje mnogo dlačica
  • maskara za obrve- materijal kojim možemo lagano pročešljati obrve i dodati malo boje, idealna za guste prirodne obrve i prirodan izgled obrva

Korektor za veliko finale

Nakon popunjavanja oblika, rubove obrva bi bio poželjno dodatni korigirati gustim korektorom; njime prekrivamo sve sitne dlačice i crvenila te dodatno dodajemo definiciju samoj obrvi.

Savjet plus: kako bi vaše obrve ostale savršene i dugotrajne upotrijebite učvršćivač za obrve, a na čistu četkicu maskare možete nanijeti i malo laka za kosu te tako fiksirati ‘nestašne dlake’.

Preuzeto sa: gloria.hr

Podijeli na: