Connect with us

Kokos i grožđe su superhrana za vaše lice

Njega lica

Kokos i grožđe su superhrana za vaše lice

Kokos i grožđe su superhrana za vaše lice

Uvođenje voća i povrća u svakodnevnu beauty rutinu svakako nije novina. Ukoliko do sada niste, onda u nju neizostavno morate uvesti i kokos i grožđe, jer su “superhrana” za vaše lice.

Kad ga jednom probate, sigurni smo da će vam kokosovo ulje odmah postati najdragocjeniji saveznik za ljepotu. Kokosovo ulje odlično je za skidanje šminke, djeluje antibakterijski, i čisti kožu ukoliko je problematična.

Evo i kako da ga koristite: odvojite nekoliko količina veličine novčića i trljajte po licu 30 sekundi. Nakon toga na lice stavite topli ručnik kako biste otvorili pore i ostavite ga na licu koju minutu. Poslije toga nježno odstranite višak ulja.

A evo i recepta koji će vam pokazati kako iskoristiti grožđe.

Treba vam 10 bobica grožđa, 2 žličice čaja od kamilice i 2 žličice kukuruznog brašna. Pomiješajte čaj od kamilice i kukuruzno brašno, kako biste dobili pastu i zdrobite grožđe unutra.

Nanesite masku na lice i ostavite je da stoji 15 minuta. Nakon toga očistite lice i nanesite neki proizvod za hidrataciju. Grožđe je prepuno antioksidansa, pa djeluje kao prevencija protiv starenja. Sjemenke grožđa sadrži vitamin E, koji se aktivno bori protiv slobodnih radikala.

Preuzeto sa dnevno.hr

Više iz kategorije: Njega lica

To Top