Connect with us

Sve tajne make-up kistova

Njega lica

Sve tajne make-up kistova

Sve tajne make-up kistova

Lice je poput slikarskog platna za čije nam oslikavanje – osim atraktivnih boja – trebaju i kvalitetni kistovi

Obrazi

Plosnati i zbijeni kistovi zaobljena vrha najpopularniji su odabir za nanošenje tekućih pologa. Jednako dobro funkcioniraju, no pravi je onaj koji najprirodnije leži u ruci.

Sitne kozmetičke poslove, poput prikrivanja podočnjaka ili prištića, najbolje će obaviti kratki plosnati kist za korektor, dok je za puder u kamenu ili prahu idealan velik i mekan kist s “rahlo” postavljenim dlačicama. Rumenilo i bronzer nanose se, pak, zaobljenim ili koso rezanim kistom, a higlighter se najpravilnije aplicira modelom u obliku lepeze. Opće je pravilo da se gusto zbijenim kistom – sintetičkim ili od prave dlake – nanosi više boje.

Oči i usne

Kist za usne mora biti sitan, blago “našiljen” i plosnat. Što se tiče sjenila, ponuda je puno izdašnija. Postoji, naime, kist za baš svaki dio oka. No, neizostavni su sljedeći: plosnati i gusto zbijeni za obilat nanos sjenila, kist za pregib koji je najčešće A-kroja i vrlo mekan, zatim sitan i nešto oštriji kist za precizno nanošenje tuša te kosi i tvrđi za iscrtavanje obrva. Ne treba zaboraviti na uvijač trepavica, koji će podignuti i definirati njihov volumen.

Preuzeto sa gloria.hr

Više iz kategorije: Njega lica

To Top