Connect with us

Riješite se peištića i mitesera zauvijek

Njega lica

Riješite se peištića i mitesera zauvijek

Riješite se peištića i mitesera zauvijek

Prištići i miteseri su problem koji muči muškarce i žene, a ne mogu ih izbjeći niti holivudske zvijezde poput Cameron Diaz, Olivia Wilde i Natalie Portman. No uz pravilnu njegu lica oni se mogu kontrolirati, ublažiti pa čak i u potpunosti ukloniti.

Radite blagi piling

Piling je potrebno raditi barem jednom tjedno. Na taj ćete način odstraniti uzročnike prištića, odnosno nečistoće i odumrle stanice i dozvoliti koži da diše. Piling ne smije biti pregrub kako ne bi oštetio površinsko sloj kože.

Održavajte higijenu lica

Lice sklono miteserima i prištićima je preporučljivo prati nekolki puta dnevno, a obavezno svaku večer, posebno ako nosite šminku. Perite ga blagim, neutralnim sredstvima i umivajte se hladnom vodom. Ne dirajte lice rukama jer su prepune bakterija i nečistoća koje prenosite na lice.

Lice sklono miteserima i prištićima je preporučljivo prati nekolki puta dnevno, a obavezno svaku večer, posebno ako nosite šminku

Ne dirajte prištiće

Kopanje, stiskanje i grebanje prištića je najgora stvar koju možete napraviti koži lica. Posao radije prepustite stručnjaku jer u protivnome oni se mogu upaliti nakon čega nerijetko ostaju i ožiljci.

Maknite kosu s lica

Kosa je česti uzročnik prištića jer se na njoj zadržavaju masnoće i razne nečistoće. Imate li šiške perite ih češće te čelo svako toliko osvježite tonikom ili mokrim maramicama.

Mijenjajte posteljinu i ručnike

Masnoće i bakterije koje svakodnevno tijekom noći prenosite s kose i kože na jastučnicu također mogu biti uzročnik prištića. Isti je i s ručnicima. Koristite odvojeni ručnik za lice i tijelo.

Kućni tretmani

Namažite prištiće sokom od limuna, ostavite da se osuši te isperite vodom.

Pomiješajte sodu bikarbonu i malo vode dok ne dobijete pastu. Namažite prištiće, ostavite oko 15 minuta te isperite.

U loncu skuhajte vodu i malo soli te dobro naparite lice. Nakon toga napravite blagi piling.

Nahranite kožu prirodnom maskom.

Preuzeto sa dnevnik.hr

Više iz kategorije: Njega lica

To Top