Connect with us

Ne postoji žena koja ne želi da izgleda lijepo – Trikovi za šminkanje da izgledate mlađe

Njega lica

Ne postoji žena koja ne želi da izgleda lijepo – Trikovi za šminkanje da izgledate mlađe

Ne postoji žena koja ne želi da izgleda lijepo – Trikovi za šminkanje da izgledate mlađe

Ne postoji žena koja ne želi da izgleda lijepo, a kako godine prolaze svaka od nas želi da izgleda što mlađe i ljepše, što nije čudno, s obzirom na to da su mediji i društvene mreže preplavljeni savršenim ženama. Samim tim stalno se borimo protiv godina, a naši najveći saveznici jesu pravilna njega kože i adekvatan izbor šminke. Osnovni cilj šminke jeste da sakrije nedostatke na licu i da licu da svježinu. Količina šminke se smanjuje kod žena kako godine rastu, ali postoji nekoliko trikova koje možete da primijenite kako biste lice osvježili i kako bi vas šminka podmladila u samo nekoliko koraka.

Baza

Najbolje bi bilo da koristite bazu koja reflektuje svjetlost, odnosno, onu koja će vam popuniti bore svjetlucavim detaljima čineći da koža izgleda nježnije.

Puder

Tonirane kreme sa blago svjetlucavim česticama ili lagani tečni puder su najbolje rješenje za problematičnu kožu. Teški puderi zatvaraju pore i kožu čine znatno starijom, dok će lagani tečni puder sa svjetlucavim česticama dati iluziju blistave kože i svježeg tena. Puder nanesite u što tanjem sloju, možete koristiti spužvicu kako biste dozirali količinu ili upotrebite trik sa maramicom – nakon što ste nanijele puder pritisnite maramicu uz lice kako biste skinule sav višak proizvoda. Prevelika količina pudera će se zavući u bore i pore i učiniti ih vidljivijim. Na kraju možete da dodate i malo pudera u prahu kako bi sve ostalo na svom mjestu.

Rumenilo

Umjesto prah rumenila koristite krem rumenila ili rumenila u stiku i utapkavajte na lice spužvicom ili srednjom veličinom četke. Birajte svježe boje rumenila, poput tona breskve ili sa roze tonom. Malo rumenila koje vam ostane na četkici možete nanijeti na orbitalni luk kapka, jer će tako oko dobiti svježinu.

Sjenke

Koristite neutralne boje. Izbacite iz upotrebe jarkoplave, zelene i pink nijanse sjenki. Šminka koja podmlađuje bazira se na neutralnim, prirodnim nijansama. Kao osnovu koristite sjenke boje slonove kosti, bež, kajsija boje ili nežnoroze. Uz ivicu oka nanosite dim sive, smeđe, ljubičaste i sivoplave nijanse sjenki.

Maskara

Tokom godina i trepavice postaju rjeđe, ako koristite maskaru za gustinu, pogriješićete. Naime, vaše trepavice ne mogu izdržati dodatnu težinu te će se izravnati. Upravo zbog toga se preporučuje korištenje maskare za produžavanje trepavica koja nije toliko teška. Takođe, birajte one sa što tanjim četkicama, jer ćete tako maskaru lakše nanijeti na trepavice. Uprkos tome što ističe ljepotu očiju, poslije 40. Izbjegavajte da maskaru stavljate na donje trepavice jer tako naglašavate sitne bore oko očiju.

Obrve

Veoma je važno da popunite obrve na pravi način jer će one dati licu poseban i osvježen izgled. Naspram boje kose birajte toplije tonove olovke ili sjenke za obrve. Izbjegavajte crnu ili sivu boju. Popunite ih blago da djeluju prirodno i da vas uljepšaju, a ne da vam daju grub izgled. Već nekoliko godina u trendu su obrve koje djeluju prirodno i nisu mnogo istanjene, već prate prirodni luk. Ukoliko pretjerate sa upotrebom pincete, pogled će djelovati začuđeno, a bore oko očiju će biti uočljive.

Šminka

Naglašene boje karmina u prvi plan ističu bore na obrazima i oko usana, pa se ženama poslije 35. godine savjetuju svjetlije nijanse. Posebno bi trebalo da izbjegavate olovke za usne. Najbolji izbor za žene u srednjim i starijim godinama su hidratantni karmini. Istina, morate ih češće popravljati, ali trud će se isplatiti. Oni stvarno najbolje djeluju.

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top