Connect with us

Za njegu kože i kose koristite ulje čajevca

Njega kose

Za njegu kože i kose koristite ulje čajevca

Za njegu kože i kose koristite ulje čajevca

Radi se o drvetu odnosno grmu čije lišće izgleda poput iglica, a nalikuje čempresu. Popularno ulje čajevca dobiva se iz spomenutog drveta.

Australski su Aboridžini koristili ovo ulje za liječenje brojnih obljenja, od prehlada i rana do akni pa čak i hripavca tj. magarećeg kašlja.

Svoju je primjenu ulje čajevca našlo i u aromaterapiji. Kad se listovi zdrobe oni ispuštaju esencijalna ulja različitih količina i sastavnica. Ulje je toliko moćno da ga se može razrijediti puno puta. Bez obzira na to, ono će i dalje zadržati svoju učinkovitost.

Iako su prednosti ulja čajevca višestruke, kad je riječ o tretmanima ljepote otkrivena je njegova učinkovitost u njezi kože i kose.

Ulje čajevca i njega kože
Ljekovita tekućina je pokazala odlične rezultate u tretiranju akni, čireva, atletskog stopala, žuljeva, opeklina, uboda insekata, masne kože, osipa, mrlja, bradavica i rana. Ulje čajevca možete koristiti za saniranje sunčevih opeklina, pelenskog osipa, infekcija nožnih noktiju i neugodnog mirisa nogu.

Ulje čajevca i njega kose
Dodajte nekoliko kapi ulja čajevca šamponiranju kako biste sanirali probleme poput uporne prhuti, svrbeži tjemena te spriječili pojavu ušiju glave. Ulje umasirajte, ostavite 5-7 minuta, a zatim isperite.

Ostale prednosti ulja čajevca
Ulje čajevca liječi brojne medicinske probleme. Izvrstan je za ublažavanja problema sa sinusima; utapkajte kap ulja u područje oko nosa – inhaliranje će pročistiti blokirane sinuse.

Dodajte nekoliko kapi u parnu kupku ili osvježivač zraka – udisanje nudi sjajno olakšanje za upornu prehladu i kašalj. Otkriveno je kako redovita upotreba ulja čajevca učinkovito liječi astmu, bronhitis, kašalj, sinusitis pa čak i tuberkulozu.

Ulje čajevca je odličan dezinficijens. Učinkovit je u liječenju infekcija genitalno-urinarnog trakta poput vaginitisa, cistitisa i pruitisa. Ljekovita svojstva ulja se ponašaju poput imunostimulatora, pripremajući tijelo za borbu s infekcijama.

Ipak, budite na oprezu. Iako ulje čajevca ne izaziva nuspojave, neke osobe mogu biti osjetljive na njega.

Preuzeto sa večernji.hr

Više iz kategorije: Njega kose

To Top