8 Razloga zbog kojih vam puder nestaje s lica!

Odmah nakon umivanja i nanošenja kreme, na lice stavljate puder, a zatim u čudu otkrivate kako je nestao s lica prije pauze na poslu?

Puder i BB kremu stručnjaci s pravom nazivaju ‘podloga’. Taj proizvod dekorativne kozmetike trebao bi poslužiti kao platno za daljnje šminkanje, ujednačiti ten, prikriti sve što nam smeta i istaknuti ono čime se ponosimo.

Ponuda pudera u drogerijama i parfumerijama ovih je dana zaista raskošna, što ne znači da su se s tim komadom šminke žene napokon u potpunosti sprijateljile.

Uz kvalitetu pudera i pravu nijansu, jednako su važni tajming i tehnika nanošenja, pa ako imate dojam da vam svaki puder brzo nestaje s lica, prije kupovanje nove bočice razmislite radite li neku od ovih kobnih make-up pogrešaka.

Lice njegujete krivim preparatima

Ni najskuplji puder na svijetu neće vam se zadržati na licu ako kožu tretirate krivim preparatima. Mnoge žene, u uvjerenju da imaju suhu kožu, lice mažu masnim kremama i maskama koje začepljuju pore i ubrzavaju lučenje sebuma , zbog kojeg puder klizi s lica. Ako vam je T-zona često masna, vaša koža je mješovita, a ako imate proširene pore po cijelom licu, problema sa sjajem i na obrazima te prištiće, vaša je koža najvjerojatnije masna. Osjećaj zatezanja riješite hidratantnom kremom, a ne masnim proizvodima za suhu kožu.

Brzopleti ste

Odmah nakon umivanja i nanošenja kreme, na lice stavljate puder, a zatim u čudu otkrivate kako je nestao s lica prije pauze na poslu. Ako lice nema dovoljno vremena da upije kremu, ona bi se mogla pomiješati s puderom i skratiti njegov vijek trajanja. U kožu i vrat umasirajte svoju omiljenu kremu, a zatim skuhajte kavu, ispeglajte košulju ili napravite doručak. U svakom slučaju, prije nanošenja pudera pričekajte barem pet minuta.

Puder nanosite prstima

Ako vaše lice brzo upija proizvode, a voljeli bi obavijeni besprijekornim velom pudera satima, shvatite ovu igru ozbiljnije i nabavite kist za nanošenje pudera ili spužvicu Beautylender – alate koji će vam omogućiti da se puder ravnomjerno i profesionalno razmaže na licu.

Ne koristite finiš

Najbolji način za fiksiranje pudera na licu je spoj tekućeg pudera s puderom u prahu, ali ako ne želite previše šminke na licu, nabavite transparentan puder koji izgleda prozirno kad se nanese, ali odlično obavlja posao.

Stalno dirate lice

Ova navika nije higijenski prihvatljiva, a briše i šminku s lica.

Ne znate kako reći bye-bye sjaju

Prije nanošenja pudera riješite svoj problem vezan uz masnu T-zonu u korijenu. Obraze premažite hidratantnom kremom, a čelo, nos i bradu premažite serumom koji matira kožu. Pričekajte pet minuta i našminkajte lice puderom.

Kupili ste krivi puder

Ako želite dugotrajan efekt, nemojte kupovati pudere s dodatnim sjajem, gel teksture i tonirane kreme. Puder lagane teksture s velikom moći prikrivanja idealan je izbor za vas.

Ne koristite sprej za fiksiranje

Fiksator u spreju možda je luksuz, ali svi koji su ga probali kažu da zaista djeluje!

Preuzeto sa: gloria.hr

Podijeli na: