Connect with us

Za šta je sve dobra masaža tijela

Njega tijela

Za šta je sve dobra masaža tijela

Za šta je sve dobra masaža tijela

Da li razmišljate o tome da odete na masažu? Nemojte odlagati, jer je masaža korisna za cijelo tijelo!

Masaža – mehaničko dejstvo na tijelo radi poboljšanja rada.

Drevna praksa kojom majstori masaže tretiraju različite bolesti. Zaista, u pravim rukama tijelo se bukvalno može transformisati u samo nekoliko sesija (od 4 do 8), piše Ženski magazin. Koje glavne promjene ćete odmah primijetiti?

Mršavljanje

Masaža pomaže u distribuciji stagnantnih masnih naslaga, poboljšava cirkulaciju krvi, ubrzava metabolizam. Postoje specijalne masaže za gubitak težine, recimo vakuum ili med. Ali čak i obična masaža u samo nekoliko sesija će vam omogućiti da se oslobodite nekoliko kilograma bez mnogo truda.

Snaga

Masaža nam prije svega opušta mišiće. Mišići su odgovorni za naše pokrete, a vremenom se stvara napetost i bolovi u mišićima. Oslobodivši se mišićnih stega, osjetićete prasak energije. Cirkulacija krvi, koja se poboljšava zahvaljujući masaži, održava mišićni tonus.

Držanje

Zahvaljujući snazi i tonusu mišića, biće vam mnogo lakše da držite leđa ravno. Osim toga, bez spona mišića sa ravnim naslonom, uopšte se nećete umoriti. Jer joga i ples su, naravno, dobri za prelijepo držanje, ali je masaža je najlakši način da ga povratite.

Bolja cirkulacija

Poboljšana cirkulacija krvi – ovo je prilika za blagovremenu ishranu mozga i glavnih organa, tako da oni rade punom snagom i ne osjećate se umorno do popodneva. Posebno za energiju, pamćenje i dobar rad mozga je dobro masirati područje vrata.

Lijepa koža

Masažom se možete riješiti celulita i strija. Ali to nije sve! Zbog činjenice da masno tkivo počinje da se pravilno raspoređuje po cijelom tijelu, koža prestaje da se suši, štaviše, nakon masaže čak možete da se oslobodite akni. Masaže će vas učiniti ne samo veselim i odmornim, već će vam dodati i snagu i ljepotu. Probajte!

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Više iz kategorije: Njega tijela

To Top