Connect with us

Traje samo jedan dan i odmah skida 2 kilograma – ČAJNA DIJETA

Vježbe i dijete

Traje samo jedan dan i odmah skida 2 kilograma – ČAJNA DIJETA

Traje samo jedan dan i odmah skida 2 kilograma – ČAJNA DIJETA

Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni..Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog čaja.

Štavise, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlijekom.

Dijeta sa mlijekom i zelenim čajem (mlijekočajem) najviše popularna među onima koji žele da smršaju i posle održavaju svoju težinu u normali.

Mlijekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osjećaj gladi, nego je odličan za čišćenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

Za jedan dan dijete sa mlijekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu).

Dijetu sa “mlijekočajem” preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i zučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog ljekara.

Recept dijete sa mlijekom i zelenim čajem:

Biće potrebno:

  • 1,5 litar nemasnog mlijeka
  • 2 kašike pravog zelenog čaja (nikako u filter kesicama)

Priprema:

U prokuhano i ohlađeno mlijeko do 70 stepeni (ovo je važno – mlijeko ne sme da bude toplo, nego vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Poslije procijedite i pijte.

“Mlijekočaj” pijte u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata.

Čaj sa mlijekom apsorbuje se bolje, jer čaj olakšava varenje mlijeka, a mlijeko ublažava efekte kofeina. U međuvremenu pijte negaziranu vodu.

Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

Glad osjetiti nećete, jer “mlijekočaj” oslobađa organizam osjećaja gladi.

Preuzeto sa novi.ba

Više iz kategorije: Vježbe i dijete

To Top