Connect with us

Najnovije otkriće u mršavljenju- CRAM dijeta

Vježbe i dijete

Najnovije otkriće u mršavljenju- CRAM dijeta

Najnovije otkriće u mršavljenju- CRAM dijeta

Proljeće je definitivno vrijeme za dijetu. U proleće se mnoge žene odlučuju za dijete i žele da se pripreme za ljetnju sezonu, ali čak i kada želimo da donesemo odluku i da imamo jasno definisan cilj, možemo se izgubiti u ovoj temi. Štaviše, mnoge popularne dijete su samo sezonski pronalasci koji nemaju nikakve veze sa zdravim načinom života.

Postoji i nekoliko dijeta, koje vrijedi bolje pogledati, pogotovo ako vam je stalo do brzih efekata. Jedno od najnovijih otkrića je CRAM dijeta. CRAM dijeta u suštini uopšte nije napravljena za mršavljenje. Dobro funkcioniše u vreme slabljenja tijela, tokom dijareje ili lakših, privremenih poremećaja, jer je to rješenje koje je donijelo olakšanje i olakšalo probavni sistem. Iako je teško poricati i ne podleći “sporednim efektima”.

CRAM dijeta je najpopularnija u Italiji i Latinskoj Americi, a njeno ime se odnosi na prva slova preporučenih sastojaka, naime C kao “cereals” – žitarice, R kao “rice” – pirinač, A kao “apples” – jabuke i M kao “milk” – mlijeko, piše Ženski magazin. Odakle je došla ideja o takvom miksu? Odgovor je jednostavan: proizvodi od žitarica i pirinač pružaju tijelu vlakna, što poboljšava metabolizam i omogućuje brzo uklanjanje toksina iz tijela. Jabuke su bogate pektinom kako bi se regulisao nivo šećera u krvi i supstancma sa antiupalnim i imunološkim svojstvima, a mlijeko obezbjeđuje proteine, minerale i vitamine.

CRAM dijeta – da li je efikasna? Odgovor je nedvosmislen: da. Kao prvo, ublažava želudačne tegobe. Kada govorimo o efektu mršavljenja, postoji i jedan uslov: treba je primijeniti na kratko vrijeme, jer daje zapanjujuće vidljive rezultate poslije samo nekoliko dana (ne samo da smanjuje masnoću u tijelu, već vam omogućava da se oslobodite nadutosti).

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Više iz kategorije: Vježbe i dijete

To Top