Connect with us

Čarobna juha koja topi kilograme

Vježbe i dijete

Čarobna juha koja topi kilograme

Čarobna juha koja topi kilograme

Ovu niskokaloričnu juhu preporuča se jesti u neograničenim količinima, u bilo koje doba dana, a što je više jedete, više ćete mršavjeti. Do gubitka kila dolazi jer probavi treba puno energije da ju probavi.

Pogodna za svakoga, posebno za ljude koji imaju malo slobodnog vremena, ova niskokalorična dijeta bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima. Kao takva, ubrzava metabolizam, pomaže sagorijevanju masnoća i čišćenju tijela od otrova. Temelj jelovnika je juha, za čiju pripremu treba izdvojiti vrlo malo novca, a kuha se u većim količinima pa može potrajati i nekoliko dana.

U pitanju je juha od zelja. Ovu niskokaloričnu juhu preporučuje se jesti u neograničenim količinima, u bilo koje doba dana. I još k tomu – što je više jedete, više ćete mršavjeti, tvrde znalci. Do gubitka kila dolazi jer probavi treba mnogo više energije nego što juha sadrži. Uz juhu se, ovisno o danu, jede voće, povrće, nemasno meso, mlijeko i riža.

Već prvih nekoliko dana dijete može se istopiti 2 do 4 kilograma, od čega je najveći dio voda. Samo pridržavanje daljnjih pravila može dovesti do postupnog gubitka masnoća i kilaže.

Recept za juhu

Sastojci: 6 glavica luka, velika glavica zelja, veliki celer, 2 zelene paprike, 2-4 mrkve, 4-5 rajčica ili 2 limenke pelata, 1,5 l vode, 2 paketića juhe iz vrećice ili kocke za pileću ili goveđu juhu, peršin, sol, papar i začinsko bilje po želji

Meni za sedam dana dijete

1 DAN: Jedite samo juhu i voće. Možete jesti sve voće, osim banana. Piju se nezaslađeni čaj i voda.

2 DAN: Jedite juhu i povrće (svježe, kuhano, konzervirano). Izbjegavajte grah, grašak i kukuruz. Za večeru se nagradite krumpirom pečenim u ljusci, začinjenim s malo maslaca i soli.

3 DAN: Dopušteno je jesti juhu te sve povrće i voće. Ako ste se pridržavali uputa, trebali biste imati 2-3 kile manje.

4 DAN: Jedite juhu, banane i nemasno mlijeko (može i jogurt ili kefir). Pojedite do tri banane.

5 DAN: U neograničenim se količinama jedu juha, govedina i povrće. Možete pojesti 300-600 dag kuhane govedine i 6 rajčica.

6 DAN: Jedite juhu, kuhanu govedinu i povrće. Možete pojesti dva ili tri odreska s povrćem (ne krumpir).

7 DAN: Uz juhu je najvažnija integralna riža kuhana u vodi, začinjena prema želji. Jedite sve povrće.

Preuzeto sa 24sata.hr

Više iz kategorije: Vježbe i dijete

To Top