Connect with us

Isprobajte mesnu dijetu

Vježbe i dijete

Isprobajte mesnu dijetu

Isprobajte mesnu dijetu

Za dijetu ne postoje posebni recepti, jedino je važno hraniti se isključivo mesnim namirnicama i izbjegavati sve ostalo, pa čak i povrće i voće.

Nedostatak vitamina se nadoknađuje vitaminskim tabletama. Meso je dopušteno pripremati na sve načine (prženje, kuvanje, pečenje), sve dok se dodaju isključivo začini koji ne sadrže ugljene hidrate.

Cilj mršavljenja treba da bude promjena sastava tjelesnog tkiva, uz gubitak masti i povećanje mišićne mase. Mišić je specifično teži (tri puta!), odnosno gušći od masnog tkiva, pa gubitak na vagi ne bi trebalo da bude mjerilo vašeg uspeha, nego gubitak u centimetrima.

Dozvoljene namirnice su sve vrste mesa i ribe, a važno je da jelo bude kuvano, pečeno, s roštilja ili sušeno. Mogu se koristiti svi začini osim kečapa i senfa, odnosno onih koji sadrže ugljene hidrate. Namirnice se ne smiju pohovati. Zabranjene namirnice su one koje sadrže skrob, sve vrste mlječnih proizvoda, poslastice, grickalice.

U napitke koji su dopušteni spadaju voda, mineralna voda, crna kafa i čaj.

Ova dijeta dopušta sve što se jede isključivo viljuškom, a njenom primjenom može da se smrša čak i ukoliko se preko dana pretjera sa količinom hrane. Treba izbjegavati unos kalorija nakon 17 časova, a ako se uveče jede, dopušteno je samo ono što može da se jede viljuškom, bez upotrebe noža.

Neka vaš doručak bude redovan, veoma obilan, ručak uvek na vreme, a u večernjim satima odlučite se za laganiji obrok, ugljene hidrate i mahunarke.

Zabranjeno je sve što se i inače jede prstima ili kašikom, maže nožem na hljeb, kao i jela kod kojih se služi nožem.

Postavlja se pitanje – kako izdržati ovu promijenu režima ishrane? Pre odlaska na spavanje, popijte čaj sa medom i limunom. Ako morate da večerate, pojedite polovinu obroka, ali sljedećeg dana pravila za večeru primijenite na ručak.

Doručak – svaki dan isti – svježe cijeđen sok od narandže ili jedna voćka, žitarice sa mlijekom ili jogurtom ili integralni hljeb sa pekmezom koji ima manje šećera. Namirnice nije potrebno mjeriti.

Preuzeto sa nezavisne.com

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top