Connect with us

Osigurava brzi gubitak suvišnih kilograma juha od kupusa

Vježbe i dijete

Osigurava brzi gubitak suvišnih kilograma juha od kupusa

Osigurava brzi gubitak suvišnih kilograma juha od kupusa

Dijeta juhom od kupusa je sedmodnevni plan prehrane, koji osigurava brzi gubitak suvišnih kilograma. No, budite oprezni – ona nije dugoročno rješenje!

Ova dijeta nije zdrava, pa ako se i odlučite za nju, nemojte ju predugo držati. Preporuča se sedam dana jesti juhu od kupusa, a nakon toga nužna je normalna prehrana minimalno 2 tjedna, prije nego se odlučite za još jedan ciklus.

U ovoj dijeti, juhu od kupusa možete jesti koliko želite. Mršavi se zato jer juha sadrži malo kalorija, a u organizam se unosi dosta tekućine.

Nedostatak dijete je monotonija prehrane i nedovoljna nutritivna kvaliteta. Dijeta ne sadrži dovoljno proteina, kalcija, ugljikohidrata, vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina, a sadrži visoku razinu natrijevog glutamata (pojačivač okusa iz kocke za juhu). Zbog pomanjkanja energije, kupus-osjećati umorno.

Recept za juhu od kupusa:

  • 1 glavica kupusa
  • 6 velikih poriluka
  • 2 zelene paprike
  • 1-2 šalice nasjeckane rajčice
  • 1/2 šalice celera
  • 1-2 kocke za juhu (po želji)

Priprema

Sitno nasjeckajte povrće i zalijte vodom da prekrije povrće. Nakon što zavrije, kuhajte još 10 minuta. Smanjite vatru, poklopite i nastavite kuhati dok povrće ne omekša. Po želji začinite solju, paprom ili peršinom.

Juhu od kupusa jedite u neograničenim količinama uz sljedeću hranu:

Dan 1: Smijete jesti svako voće osim banana

Dan 2: Jedite povrće koje želite, kuhano ili sirovo, ali izbjegavajte grah, grašak i kukuruz. Za večeru možete pojesti pečeni krumpir s malo maslaca.

Dan 3: Smijete jesti voće i povrće, sve osim krumpira i banana.

Dan 4: Možete pojesti do 8 banana i popiti do 8 čaša mlijeka.

Dan 5: Jedite govedinu, piletinu (bez kožice) i/ili ribu – do najviše 300g. Smijete pojesti i 6 rajčica, a morate popiti 8 čaša vode. Nemojte zaboraviti pojesti barem dvije zdjele juhe.

Dan 6: Smijete jesti govedinu, piletinu (bez kožice) ili ribu, popijte minimalno 8 čaša vode i barem jednu zdjelu juhe.

Dan 7: Pojedite smeđu rižu, povrće i piti nezaslađeni voćni sok.

Napomene:

Hranu rasporedite u tri do pet obroka. Dozvoljeno je piti kavu i čaj bez šećera i mlijeka, a zabranjeni su alkohol, kruh, žitarice i kolači.

Preuzeto sa večernji.hr

Više iz kategorije: Vježbe i dijete

To Top