Connect with us

Evo zašto je aromaterapija dobra za nas

Zanimljivosti

Evo zašto je aromaterapija dobra za nas

Evo zašto je aromaterapija dobra za nas

S obzirom na svakodnevni stres i napetost, idealno bi bilo da barem jednom sedmično priuštimo sebi spa veče, kako bismo se opustile i napunile pozitivnom energijom. Topla kupka, aromatično, eterično ulje, pravilno disanje i rasterećene misli – zvuči kao pravi mali raj!

Aromaterapija jednostavan je način mentalne i fizičke relaksacije, koju bi sebi trebalo prirediti s vremena na vrijeme.

Aromatična ulja sadrže molekule ekstrahovane iz prirodnih, ljekovitih biljaka, koje prodiru u našu kožu i dospevaju u krvotok, odakle regulišu rad srca, nervnog sistema i utiču na smanjenje hormona stresa u krvi.

Različita aromatična ulja drugačije utiču na naš um i tijelo:

Aromatično ulje nane

Ovo ulje odlično je za ljude sklone glavoboljama. Možete ga nanjeti površinski na mjesto koje vas boli i poslije nekog vremena osjetićete olakšanje. Nana u sebi sadrži sastojke, koji utiču na opuštanje mišića i širenje krvnih sudova, pa olakšava tenzione glavobolje. Idealan je dodatak toploj kupki, pred spavanje.

Aromatično ulje lavande

Lavanda utiče umirujuće na naš nervni sistem i ublažava simptome depresije, anksioznosti i nesanice. Široku primenu lavanda ima i u kozmetičkom svijetu. Ulje lavande će vas opustiti pred spavanje, poboljšati vašu cirkulaciju i osloboditi vas stresa, pa ćete u krevet otići mirne glave i sa osmehom.

Ulje đumbira

Ukoliko imate problema sa mučninama kapnite nekoliko kapi đumbirovog ulja u vrelu vodu i udišite isparenja, na ovaj način direktno ćete smiriti želudac. Uz to, ukoliko osjetite bolove u predjelu donjih ekstremiteta, namažite bolna mjesta ovim uljem i osjetićete olakšanje nakon nekog vremena.

Kada nervni sistem, čulom mirisa prepozna miris kao prijatan, on šalje umirujuće signale kroz naše tijelo i utiče na stvaranje hormona koji nas smiruju i regulišu mnoge tjelesne funkcije. Kako biste na ovaj način opustili svoj um i tijelo, s vremena na vrijeme počastite sebe nekom vrstom aromaterapije i spa večeri.

Preuzeto sa kurir.rs

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top