Connect with us

Nauka potvrdila: Ovom metodom ćete saznati da li vas partner vara!

Zanimljivosti

Nauka potvrdila: Ovom metodom ćete saznati da li vas partner vara!

Sumnjate da vas vara? Potrebno je samo da dobro slušate i saznaćete pravu istinu.

Najnovija studija, objavljena u jednom psihološkom magazinu, tvrdi da ćete samo na osnovu njegovog glasa saznati da li vas vara.

“Mnogi fizički kvaliteti i promjene u ponašanju lako se mogu prepoznati po tonu glasa te osobe”, objašnjava studija, koju su sprovele Suzan Hjuz i Marise Harison.

Njihovo istraživanje okupilo je 152 studenta da učestvuju u ovoj analizi, 64 ih je bilo muškog pola, a 88 ženskog, i svi su bili heteroseksualni, uzrasta od 18 do 32 godine.

Njima su puštani snimci sa kojih je trebalo da prepoznaju da li su osobe koje govore na njima nevjerne u vezama ili nisu.

Svi ljudi koji su snimljeni imali su slične boje glasa, bili su bijelci, u monogamnim vezama – polovina njih priznala je istraživačima da nije vijerna, i sve što je trebalo da rade bilo je brojanje od jedan do 10. Takođe, pričali su prvo niskim tonalitetom, a zatim i visokim. Na osnovu boje glasa studenti su zaključivali da li se radi o lojalnoj osobi ili ne. Skala je bila od jedan do 10, gdje je jedan značilo da se radi o vjernoj osobi, a sa brojem je rasla i sumnja.

Rezultati su bili veoma blizu istini – ispostavilo se da su studenti prepoznali ko je bio nevjeran.

Muški studenti su žene sa niskim tonom glasa prepoznali kao one sa većim potencijalom da budu nevjerne, jer su im se činile više “seksualnim”.
“Iako ne možemo tačno utvrditi sve karakteristike o glasu koje naš čulni sistem koristi da bi napravio ovu procjenu, jasno nam je da visina glasa i te kako igra važnu ulogu. Naravno, to ipak ne predstavlja cijelu sliku”, navode autorke istraživanja.

 

Preuzeto sa: http://nezavisne.com

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top