Connect with us

Ovo su najčešće greške koje pravimo kod biranja sportske odjeće

Zanimljivosti

Ovo su najčešće greške koje pravimo kod biranja sportske odjeće

Ovo su najčešće greške koje pravimo kod biranja sportske odjeće

Što se sportske odjeće tiče, kao najbolji izbor pokazala su se sintetička vlakna, kao što je poliester. Mogu dobro da upijaju vlagu i pustiti tkaninu da se sama osuši.

Materijali koji ostavljaju koži manje prostora da diše, može da dovede do toga da se između oznojene odeće i kože stvori vlažan dio. Time se povećava opasnost od iritacije i neželjene promene na koži.

Pomislite samo šta se dešava na mjestima koja su još manje u kontaktu sa vazduhom!

Pogrešan izbor donjeg rublja može da dovede do vaginalnih gljivica.

Gljivice se javljaju na toplim i vlažnim mjestima. Znojenjem, posebno zbog pogrešnog izbora donjeg rublja, stvara se vlažnost koja je pogodna za infekcije.

U području genitalija su vlakna koja omogućavaju koži da diše nešto na šta obavezno treba obratiti pažnju.

Ocrtavanje donjeg rublja ispod uskih sportskih helanki svakako nije privlačno. Ipak, uski modeli donjeg veša, poput tangi, mogu pri vežbanju da izazovu povrede u intimnom području.

Čak i najmanje posjekotine mogu biti uzroci pojave patogena, koji se prirodno nalaze u intimnoj regiji.

Veoma tjesan donji veš sprečava dobro cirkuklaciju u krvi i protok vazduha u genitalnom području. Preporučuje se nošenje dnevnih uložaka, jer su lako zamenljivi i poznati po svojoj vazdušnoj propustljivosti.

Higijena je najvažnija

Pravilan izbor materijala neće zamjeniti higijenu. Ako vam je prijatnije da se nakon treninga okupate kod kuće umjesto u teretani, obavezno promenite donje veš prije nego što krenete kući!

Preuzeto sa kurir.rs

Više iz kategorije: Zanimljivosti

To Top