Connect with us

Evo kako da sagorite salo BEZ VJEŽBANJA I TRČANJA

Zanimljivosti

Evo kako da sagorite salo BEZ VJEŽBANJA I TRČANJA

Evo kako da sagorite salo BEZ VJEŽBANJA I TRČANJA

Za vas smo pripremili savjete koji će vam pomoći da skinete nekoliko kilograma bez muke, dijeta i vježbanja.

Ne zaboravite na vodu

Svi smo svjesni da voda znači život i trudimo se da je pijemo u dovoljnim količinama. Ipak, vjerovatni nikad niste pomišljali koliko bi korisno bilo za vaš metabolizam da je pijete u pravo vrijeme. Najbolje bi bilo da popijete 1-2 čaše vode 30 minuta prije svakog obroka. To će vašem metabolizmu omogućiti svježi start i vaš stomak biće djelimično pun, što će vam pomoći da jedete manje. Dobra hidratacija takođe će umanjiti vašu želju za slatkim i držaće vas podalje od frižidera.

Posvetite se svakom obroku

Neka svaki obrok bude mali ritual za vas. Sjedite za sto, bez žurbe, ostavite telefon, ne razmišljajte o problemima, ne gledajte TV. Tu ste samo vi i vaša hrana. Pazite šta jedete i kako jedete. Tako ćete bolje osjetiti ukus hrane i ješćete manje. Jedite opušteno i lagano koliko to možete.

Koristite manje tanjire i štapiće

Da ne biste mnogo razmišljali o pravoj količini hrane, uzmite mali tanjir i pojedite samo onoliko koliko može da stane u njega. Ako koristite štapiće, ješćete polako i brže ćete osjetiti sitost. Ako ne umete da koristite štapiće, onda koristite malu kašiku ili jedite rukom koja vam nije dominantna.

Spavajte više

Ovo nije šala. Sada imate izgovor da duže ostanete u krevetu jer je to dio vaše dijete. Ako spavate, onda ne jedete. Uz to, dobar san ima sjajan efekat na vaš metabolizam i nivo hormona, što će vam pomoći da ostanete vitki. Dok spavate, vaš organizam sagoreva između 50 i 100 kalorija na sat.

Spavajte u hladnoj prostoriji

Isključite grijanje ili otvorite prozore u spavaćoj sobi. Nacionalni instiutut za zdravlje utvrdio je da spavanje na 19°C pomaže telu da sagori više kalorija kako bi održalo stalnu tjelesnu temperaturu.

Ubacite prirodne sagorivače masti

Nema potreba da se odričete normalne hrane. Samo ubacite namirnice kao što su losos, jaja, orašasti plodovi, maslinovo ulje, papričice i zeleni čaj. One pomažu pokretanje metabolizma i podstiču sagorjevanje masti. Čak i miris citrusa moće pomoći smanjenju apetita.

Zaboravite na zabrane

Ako želite da pojedete čokoladu ili kolač, to možete i da uradite. Pojedite jedan umesto 3 ili 5 i jedite ih ujutu, kako bi telo imalo vremena da sagori sve te kalorije tokom dana. Stroge zabrane nisu dobre jer izazivaju stres i kao rezultat, podižu nivo loših hormona.

Operite zube

Sigurni smo da zube perete bar dvaput dnevno, tako da ovo neće biti težak zadatak za vas. Potrudite se da perete zube poslije svakog obroka. Ovo će vas spriječiti da posegnete za još kojim dodatnim zalogajem. Pored toga, hrana neće imati dobar ukus ako već osjećate ukus mente u ustima. Pored toga, ko bi se gnjavio pranjem poslije svakog zalogaja?

Smijite se

Kladimo se da volite komedije. Prema istraživanjima, smijeh podiže utrošak energije za 20% u odnosu na samo odmaranje. Pored toga, podstiče i rad stomačnih mišića. Zato uključite TV i mršavite uz svoju omiljenu humorističku seriju.

Koristite tople obloge

Ova metoda pomaže da sagorite masti i dok samo gledate film ili čitate knjigu. Toplota podstiče znojenje, što pomaže izbacivanju štetnih materija iz tela. Koristite tople obloge kako biste uklonili masti sa određenih dijelova tijela. Najpopularnije su one sa solju ili đumbirom. Kako bi obloga ostala topla, koristite fen za kosu.

Preuzeto sa novi.ba

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top