Connect with us

Nakon mladog luka će ostati neugodan zadah, evo rješenja!

Nakon mladog luka će ostati neugodan zadah, evo rješenja!

Zanimljivosti

Nakon mladog luka će ostati neugodan zadah, evo rješenja!

Koliko god bio ukusan, poslije njega ostaje neugodan zadah. Uz ove namirnice ćete se lako i brzo riješiti lošeg zadaha.

Svi smo iskusili koliko je nezgodno najesti se luka pa razgovarati s ljudima. Iako, problema nema ako ga svi u društvu jedu, tada ne osjete jedan drugoga baš najbolje jer su u “istom problemu”. Postoje načini kako se riješiti lošeg zadaha nakon jedenja luka:

Peršin je od davnina poznat kao odlično sredstvo za neutraliziranje neugodnih mirisa iz usta. Sve što trebate napraviti je uzeti nekoliko listića i dobro ih sažvakati, tako da peršinovog soka bude po cijeloj usnoj šupljini.

Menta djeluje kao i peršin, a i konzumira se na jednak način. Osim toga, ova biljka će potaknuti probavu i smiriti želudac, što nije loša opcija nakon blagdanskog prejedanja.

Rotkvice imaju antibakterijsko djelovanje i od davnina su poznate kao odličan osvježivač daha. A kako su već na blagdanskom stolu, šteta ih je ne grickati.

Limun će vas spasiti od mirisa luka na prstima, ali i u ustima. To ne znači da trebate protrljati jezik njime (iako bi to bilo vrlo učinkovito), već je dovoljno napraviti jaču limunadu bez šećera i promućkati je po ustima. U limunadu je dobro naribati i malo korice kako bi učinak bio bolji.

Kardamon je začin koji djeluje na sličan način kao i rotkvice. Zbog antibakterijskih svojstava odličan je za osvježavanje daha. Nakon obroka stavite par sjemenki u usta i polagano žvačite.

Zeleni čaj je dobar eliminator lošeg zadaha. Pijuckajte ga s medom i problem bi trebao nestati.

Senf će neutralizirati miris luka ako u usta stavite jednu žličicu i mućkate oko minute. Ispljunite pa ponovite postupak, ali ovaj put senf progutajte. Na kraju isperite usta vodom.

Mlijeko je isto poznato kao odličan neutralizator lošeg zadaha nakon jedenja luka. Trebalo bi ga pijuckati tijekom i nakon jela. Punomasno je bolje od onih s manje masnoće.

Jabuke, bilo svježe ili kao sok, pomažu u osvježavanju daha. Jednostavno nakon jela posegnite za njima.

Preuzeto sa: 24sata.hr

Više iz kategorije: Zanimljivosti

To Top