Connect with us

Pogledajte zbog čega je dobro piti mlijeko sa medom

Zdrava ishrana

Pogledajte zbog čega je dobro piti mlijeko sa medom

Pogledajte zbog čega je dobro piti mlijeko sa medom

Med je poznat po mnogim pozitivnim uticajima na ljudski organizam. A za maksimalni efekat, dodajte kašiku meda.

Kombinacija meda i mlijeka se odavno koristi u ishrani ali i u kozmetici, što dovoljno govori o vrijednosti ali i o idealnom spoju ova dva sastojka.

Ovo su samo neke od prednosti koje se javljaju nakon redovne konzumacije mlijeka sa medom:

Bolji san

Veće količine šećera vas mogu držati budnim i nervoznim, ali mala količina glukoze će pomoći vašem mozgu da smanji aktivnost i lučenje hormona oraksina, neurotransmitera koji je zadužen za budnost.

Energija i koncentracija

Popijte čašu bademovog mlijeka pomješanog sa dvije kašike meda, svako jutro. Tako ćete probuditi energiju koja će vas držati budnima tokom cijelog dana.
Kravlje mlijeko je poznato po bogatom sadržaju raznih vitamina i minerala, ali bademovo se smatra mnogo kvalitetnijim. Ono sadrži dodatne hranljive sastojke.

Usporava starenje

Istraživači su dokazali da med i bademovo mlijeko imaju pozitivne efekte na cjelokupno zdravlje, ne samo na kožu. U drevna vremena ljudi su smatrali da je kombinacija mlijeka i meda eliksir mladosti, te su ga koristili za njegu tijela.

Anitbakterijska zaštita

Kada se kombinuju zajedno, med i bademovo mlijeko predstavljaju idealan spoj za borbu protiv bakterije Stafilokoke. Ova kombinacija se smatra snažnim antibakterijskim sredstvom.

Reguliše probavu

Mlijeko sa medom je veoma djelotovorno na probavu. Popijte jednu šolju ovog napitka i ublažite zatvor, nadimanje i probleme sa crijevima.

Bolesti disajnih organa

Mlijeko i med će vam pomoći u lječenju kašlja. Kombinujući ova dva sastojka, dobićete moćan lijek koji je daleko bolji nego bilo koje drugo farmaceutsko sredstvo.

Preuzeto sa novi.ba

Više iz kategorije: Zdrava ishrana

To Top