Connect with us

Evo što se događa organizmu ako preskačete obroke

Zanimljivosti

Evo što se događa organizmu ako preskačete obroke

Evo što se događa organizmu ako preskačete obroke

Zbog ubrzanog način života većina nas preskače obroke i ne stigne kvalitetno pojesti niti jedan cjeloviti obrok…

Brojne su zamke koje krije ovakav način prehrane, tj. Preskakanje obroka. Ako ste na dijeti, samo će usporiti proces mršavljenja, ako brinete o svom zdravlju, preskakanjem obroka ćete ga samo narušiti.

Evo što se događa organizmu ako preskačete obroke;

Koža i kosa pate: Ako je ovo vaš način prehrane, koža i kosa neće dobiti dovoljno nutrijenta, a rezultat je suha koža i kosa bez sjaja. Promijenite navike i u prehranu uvrstite dovoljno namirnica poput rajčica, brusnice, ribe a za piće odaberite zeleni čaj.

Mozak također pati: Kako pada razina šećera u krvi zbog manjka nutrijenata, isto se događa i s metabolizmom, a to uključuje i metaboličke procese u mozgu. Manjak energije u formi glukoze utječe na raspoloženje i razinu energije. Dakle, ako ste danas posebno loše raspoloženi i umorni, pojedite nešto brzo!

Oslobađa se hormon stresa: Ako redovite preskačete obroke, usporava se rad metabolizma ali oslobađaju hormoni stresa. Rezultat je često prejedanje pa ćete unijeti puno više kalorija nego ste planirali.

Postajete gladniji: Hormoni stresa i oni koji se povezuju s pojačanim apetitom se oslobađaju ako prođe nekoliko sati a da niste ništa pojeli. Glad postaje sve jača i javlja se jaka želja za slatkišima i nepotrebnim kalorijama.

Javlja se nadutost: Šanse su da ne unosite u organizam dovoljno vlakana i vode ako preskačete obroke. Rezultat je zatvor jer hrana koju pojedete ujedno “gura” već konzumiranu hranu kroz probavni sustav.

Preuzeto sa večernji.hr

Više iz kategorije: Zanimljivosti

To Top