Connect with us

Konzumacija alkohola nije dobra za zdravlje i zube

Korisni savjeti

Konzumacija alkohola nije dobra za zdravlje i zube

Prekomjerno ispijanje alkohola negativno utječe na mozak, razinu šećera u krvi, jetru, ali i zube. Svakako je potrebno prati zube nakon konzumacije alkoholnih pića, ako ih već konzumirate.

Evo kakve probleme u usnoj šupljini može uzrokovati…

Gubitak zuba

Prekomjerno ispijanje alkohola uzrokuje nastanak veće količine plaka na zubima u odnosu na osobe koje ne piju alkohol često. To može uzrokovati i pojavu paradontoze i u konačnici i gubitka zubi. Nerijetko alkoholna pića sadrže veće količine šećera, a mnogi ih ispijaju i u kombinaciji s gaziranim pićima koja sadrže sodu što dodatno štetno utjeće na zubnu caklinu i gomilanje plaka na zubima.

Suhoća usta

Alkoholna pića uzrokuju dehidraciju i suhoću usne šupljine. Zbog nedostatne količine sline u ustima, moguć je brži razvoj bakterija i nastanak plaka.

Mrlje na zubima

Bijeli, holivudski osmijeh je uvijek IN, a pretjerana konzumacija alkohola može uzrokovati i promjenu boje zubi. Žute ili smeđe mrlje nikako nisu poželjne na zubima, a alkoholna pića mogu sadržavati boje koje se “lijepe” na zubnu caklinu uz djelovanje kiseline iz pića. Osim žestokih alkoholnih pića, “bojanje zubi” može uzrokovati i pivo.

Preuzeto sa vecernji.hr

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top