Connect with us

Dvije biljke koje liječe gotovo sve ženske bolesti!

Zdravlje

Dvije biljke koje liječe gotovo sve ženske bolesti!

Dvije biljke koje liječe gotovo sve ženske bolesti!

Suvremene metode liječenja ženskih boljki poput upala mokraćnog kanala i raznih ginekoloških smetnji podrazumijevaju razne farmaceutske preparate. Ipak, danas mnogi zaziru od takvih preparata i to često s razlogom.

Medicinski preparati nerijetko imaju popratne nuspojave koje opet vuku u začarani krug bolesti.

Jedan primjer tome je relativno česta pojava kada preparati protiv gljivica kao nuspojavu proizvedu baš opet gljivice.

Sve više žena stoga pomoć za ženske boljke traži u narodnoj medicini i ljekovitom bilju kojim su se liječili naši preci.

Dvije biljke koje ćemo spomenuti kao najbolje prijatelje ženama su vrkuta i stolisnik. Obadvije spomenute biljke imaju jako antibakterijsko i protuupalno djelovanje.

Vrkuta je najbolji prirodni regulator ženskih hormona. Ova ljekovita biljka uravnotežuje menstrualni ciklus i općenito jača maternicu pa je stoga najbolji saveznik protiv neplodnosti kao i najbolja pomoć nakon teških poroda. Vrkuta uspješno pomaže kod policističnih jajnika, mioma, cista te ublažava simptome menopauze, predmenstrualnog sindroma (PMS-a) te ublažava bolne mjesečnice. Ova biljka se u narodu nazivala i ženski plašt što implicira da je ona najbolja biljka za žensko zdravlje.

Stolisnik je još jedna ljekovita biljka. U narodu je poznata i kao hajdučka travica, a riječ je o univerzalnom prirodnom lijeku za regeneraciju organizma. Narodne predaju kažu da su ga i hajduci uvijek nosili sa sobom. Uz protuupalno djelovanje stolisnik djeluje i kao čistač organizma odnosno potiče izlučivanje štetnih tvari iz tijela pa je stoga poželjan u liječenju čestih upala mokraćnog kanala kod žena. Stolisnik pozitivno utječe i na probavu i cirkulaciju te ublažava menstrualne grčeve i regulira neredovite menstruacije.

Kombinacija ovih dvaju biljaka savršena je za održavanje ženskog intimnog zdravlja. Vrkuta jača ženske reproduktivne organe, a stolisnik potiče izlučivanje štetnih tvari. Ove biljke obično se konzumiraju u obliku čaja, zajedno ili odvojeno. Obično se preporučuje piti čaj od vrkute ili stolisnika barem par puta mjesečno, uvijek svježe pripremljen. Čajeve možete nabaviti u svim malo bolje opremljenim biljnim ljekarnama.

Za prevenciju i održavanje zdravlja napravite čaj od 1 žličice vrkute i jedne žličice stolisnika. Prelijte mješavinu sa 2 dcl kipuće vode i pustite da poklopljeno odstoji 10-ak minuta. Pijte čaj kad god se sjetite, a ako liječite boljke onda ga pijte svaki dan barem po dvije šalice.

Da bi ublažili menstrualne bolove iskoristite ljekoviti čaj od vrkute

Tijekom menstruacije i za ublažavanje menstrualnih bolova pripremite čaj od 2 žličice vrkute. Prelijte vrkutu sa 2 dcl kipuće vode i pustite da odstoji 15 minuta. Popiti 2 do 3 šalice dnevno tijekom prva dva-tri dana menstruacije. Ako vrkutu pijete s ciljem dugoročnog jačanja maternice piti po jednu šalicu čaja svakodnevno.

Za pročišćavanje organizma čaj napravite po sljedećim uputama: 1 žličicu stolisnika preliti s 2 dcl kipuće vode i ostaviti da odstoji 7 minuta. Piti kad god se sjetite ili ako imate određenih smetnji piti čaj tijekom tjedan dana svaki dan po dvije šalice (sa stolisnikom valja biti oprezniji s količinom).

Preuzeto sa: kakolijeciti.com

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top