Connect with us

Grejp – koje sve vrste imaju i šta trebamo znati o njima

Korisni savjeti

Grejp – koje sve vrste imaju i šta trebamo znati o njima

Postoji više različitih vrsta grejpa koje se razlikuju po boji kore, “mesa”, ali i ukusu.U zavisnosti od toga šta želite od ovog voća, bilo da smršate ili samo lijepo izgledate, treba te da pravite razliku između ovih 5 vrsta grejpa koje su različitog mineralnog i vitaminskog sastava.

Belo zlato

Ova sorta grejpa je nešto između pomela i bijelog grejpa, sa svijetlo zelenom do žutom korom, tankom opnom između kore i mesa koje je veoma slatko tako da se gorčina jedva oseti.

Crveni grejp

Navodno, što je meso crvenije to je ukus slađi, ali izgleda da je crveni grejp najjednostavnijeg ukusa i obično je najviše gorak. Boja dolazi od likopena koji predstavlja antioksidant koji se bori protiv raka i odličan je kod mršavljenja.

Roze

Najšireg spektra ukusa, sa blagom slatkoćom koja ga čini najpogodnijim za sokove. On se nalazi između crvenog i bijelog grejpa.

Pomelo

Kažu da je grejpfrut zapravo hibrid nastao ukrštanjem pomela i pomorandže, pa pomelo smatramo ocem grejpa. Pomelo je velik, limunasto žute kore, sa crvršćim mesom i gorčinom. Veoma je lak za ljuštenje i odličan je za salate.

Bijeli

Sa blago žutom korom, bez bilo kakve primese roze ili crvene, ova sorta j eidealna za kuhinjske majstorije jer ima slatko-gorki intenzivan i veoma izbalansiran ukus i aromu.

Preuzeto sa telegraf.rs

Više iz kategorije: Korisni savjeti

Najčitanije:

To Top