Connect with us

Biljka koja liječi – GROZNIČICA

Zdravlje

Biljka koja liječi – GROZNIČICA

Biljka koja liječi – GROZNIČICA

Grozničica biljka preporučuje se svima koji muku muče s bolestima mokraćnog sustava, povišenim kolesterolom, visokim tlakom, bolestima jetre i srca te crijevnim problemima.

Grozničica, biljka poznata i pod nazivima crvena konopljuša, koval i konjska griva, još se od davnih dana koristi u razne ljekovite svrhe. Donosimo vam sve dobrobiti i prednosti ove zanimljive ljekovite biljke.

Grozničica (lat. Scutellaria) uglavnom raste u srednjoj i južnoj Europi, ali i na azijskom području. Kod nas se koristi u ljekovite svrhe, iako se može uzgajati i kao ukrasna biljka. Od korijena grozničice najčešće se pripremaju čajevi, ali se od istog može napraviti i prah. Kod konzumiranja potrebno je paziti na doziranje kako ne bi došlo do nuspojava.

Konzumiranje ove biljke preporučuje se svima koji muku muče s bolestima mokraćnog sustava, povišenim kolesterolom, visokim tlakom, bolestima jetre i srca te crijevnim problemima.

Grozničica također liječi bolesti prostate, kožne bolesti, giht, bolesti dišnih putova te simptome prehlade i gripe. Pripravci od grozničice mogu se konzumirati za snižavanje visoke temperature.

Preuzeto sa rtl.hr

Više iz kategorije: Zdravlje

To Top