Connect with us

Riješite se herpesa sa usana uz pomoć 8 prirodnih preparata

Korisni savjeti

Riješite se herpesa sa usana uz pomoć 8 prirodnih preparata

Jednom kada ovaj virus herpesa uđe u tijelo on nikada ne nestaje jer prosto nastavlja da živi u nervnim ćelijama.

Dobra vest je ta što većina ljudi nikada ne ispolji simptome, ali oni kod kojih se jave budu veoma bolni i uporni. Ovo su samo neki od načina na koje možete da se rešite simptoma herpesa, a koji su pri tom potpuno prirodni i jednostavni za praktikovanje.

Bijeli luk

Ima jak prirodni antimikrobni potencijal i pomaže kod otoka i ubržava vreme zaceljenja. Može direktno da se aplicira na groznicu, a ako ga koristite u ranoj fazi može da spreči nastanak plika.

Esencijalna ulja

Pepermint i ulje čajnog drveta ima antivirusno, antibakterijsko i antiseptičko dejstvo i može da spreči nastanak i pucanje plika. Potrebno je samo par kapi ovih ulja i kašičica kokosovog ulja koje ćete naneti na groznicu uz pomoć tufera.

Vitamin C

Jačanje imuniteta i vitamin C su odlični za borbu protiv groznice na usnama.

Balzam na bazi limuna

Ovakav balzam je odličan prirodni lek za herpes, a ukoliko ga nanosite redovno može da skrati proces zaceljenja za pola.

Aloe vera

Veoma je dijelotvorna i antibakterijska, a kako groznica nij euzrokovana bakterijama apliciranje aloe vere može da spreči nastanak bilo kakve infekcije.

Sladić

Korijen sladića se dugo godina koristi kao proizvod za zaceljenje jer sadrži sladićevu kiselinu koja se smatra antivirusno. Stavite ga direktno na groznicu.

Ehinacea

Jedna je od veoma moćnih stimulatora imunog sistema što je najpotrebnije za sprečavanje pada imuniteta.

Vitamin E

Obnavlja oštećenu kožu i podstiče stvaranje novih. Možete da aplicirate vitamin E direktno na oštećenu kožu ili da jedete hranu bogatu ovim vitaminom.

Preuzeto sa telegraf.rs

Više iz kategorije: Korisni savjeti

To Top