Prirodni lijek protiv stresa i iscrpljenosti – JIAOGULAN BILJKA

Jiaogulan biljka smanjuje kolesterol, popravlja raspoloženje, podiže energiju i jača oslabljen imunitet.

Jiaogulan biljka od davnih se dana koristi u ljekovite svrhe, a dokazano pomaže pri liječenju raznih bolesti i zdravstvenih tegoba. U svijetu je poznata kao biljka besmrtnosti, upravo zbog svojih svojstava koja pomažu kod očuvanja zdravlja.

Jiaogulan je bogat vitaminima, mineralima, antioksidansima i aminokiselinama zbog kojih se sve češće konzumira kao lijek iz prirode. Svi dijelovi ove zdrave biljke u potpunosti su jestivi, a od njih se izrađuju pripravci kao što su čajevi, ljekovite tinkture, ulje, oblozi, ali i poneki lijekovi. Jiaogulan se najčešće konzumira kao ukusni čaj koji se priprema sušenjem listova i cvjetova.

Biljka jiaogulana pomaže u snižavanju krvnog tlaka, smanjuje kolesterol, popravlja raspoloženje, podiže energiju te jača naš imunitet. Posebno ju je dobro konzumirati za vrijeme prehlade ili gripe. Koristi se kao lijek protiv stresa koji je u današnjem svijetu sve češći uzrok pojave mnogih bolesti. Učinkovito djeluje i na probavu pa tako rješava nadutost, grčeve, zatvor i proljev.

Preuzeto sa rtl.hr

Podijeli na: