Connect with us

Da li znate kad je tijelu potrebna detoskikacija

Zdravlje

Da li znate kad je tijelu potrebna detoskikacija

Da li znate kad je tijelu potrebna detoskikacija

Ako ste se ikad zapitali da li se trebate podvrgnuti detoksikaciji iako nemate problema s težinom, u nastavku pročitajte odgovor.

Detox je osmišljen kako bi poboljšao vaš metabolizam. Gubitak težine nije glavni cilj detoksikacije, ali postoji mnogo razloga zašto ljudi gube na težini tokom detoksikacije.

Prvo, kada pratite program detoksikacije, možete radikalno promijeniti svoju prehranu tako što ćete zaustaviti navike u prehrani koje stvaraju sluz ili uzrokuju zadržavanje vode. To je jedan od razloga zašto gubite na težini.

Međutim, najvažniji razlog je to što je 90% molekula toksina koje konzumiramo lipofilno, što znači da imaju afinitet prema stvaranju masti. Zbog toga, kada konzumirate toksine, vaše će tijelo pokušati “zaštititi” sebe i zadržati ili čak proizvesti masnoće kako bi okružilo toksičnu molekulu. Kada uklonite molekulu toksina, također eliminirate masnu masu.

Svijet postaje sve otrovniji zbog rasprostranjene distribucije industrijskih hemikalija, pesticida, teških metala i radioaktivnih elemenata, oni se jednostavno ne mogu izbjeći.

Detoksikacija je važna za čišćenje naših tkiva i organa, smanjenje oksidativnog stresa, smanjenje upalnih procesa, jačanje imunološkog sistema i poboljšanje metabolizma.

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Klikni da komentarišeš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

To Top