Kokosovo ulje je posebno i čini čuda za organizam

Kokos je bogat zdravim masnim kiselinama koje pomažu ubrzati metabolizam, što znači da će tijelo puno brže sagorijevati kalorije, potrošiti masne rezerve i stvoriti energiju. Lako je probavljiv i zahtjeva manje probavnih enzima.

Kokos je također poznat kao namirnica koja stimulira rad štitnjače te na taj način ubrzava metabolizam. Za razliku od drugih namirnica ne potiče glad i prehrana bogata kokosovim uljem produžuje osjećaj sitosti. Prehrana bogata mastima predstavlja rizik od bolesti srca i visokog holesterola dok kokosovo ulje metabolizira masti u jetri i pretvara ih u gorivo za funkcioniranje mozga i mišića. Uz konzumiranje kokosovog ulja mogu se spriječiti depresija, srčani problemi i druge bolesti.

Masne kiseline u kokosovom ulju imaju antimikrobna svojstva te stoga djeluje prilično umirujuće na parazite i bakterije koje djeluju pravilnu probavu. Stoga se uz konzumaciju kokosovog ulja mogu spriječiti upalne bolesti crijeva i druge probavne tegobe.

Kao ulje srednjeg lanca zasićenih masnih kiselina, kokosovog ulja ne oksidira na visokim temperaturama. Jedna kašika kokosovog ulja sadrži 13,6 g masti i samo 117 kalorija. Dodaj ga u salatu ili neko drugo jelo i uživaj u mršavljenju.

Preuzeto sa azra.ba

Podijeli na: