Connect with us

Prirodni lijekovi za hipertenziju

Zdravlje

Prirodni lijekovi za hipertenziju

Prirodni lijekovi za hipertenziju

Hrana kao lijek – brojna istraživanja pokazuju da ove 3 vrste voća sprečavaju i regulišu krvni pritisak!

Kada imate povišen krvni pritisak, prva stvar koju treba uraditi je regulisanje režima ishrane, piše Lovesensa.

Stručnjaci za početak preporučuju da ograničite unos soli i više jedete organsko voće i povrće. Istraživanja pokazuju da su određene vrste voća odlični prirodni lijekovi protiv hipertenzije. Najviše se preporučuju lubenica, kivi i bobičasto voće.

Lubenica

Citrulin iz lubenice pomaže da regulišete visok pritisak. Aminokiselina koju lubenica sadrži utiče da tijelo produkuje azot-monoksid, gas koji opušta krvne sudove i utiče na fleksibilnost arterija. Na ovaj način obezbjeđuje se slobodan protok krvi i snižava se pritisak.

Kivi

Istraživanja su pokazala da ukoliko jedete 3 kivija dnevno tokom osam nedelja, uspjećete da regulišete sistoličku i diastoličku hipertenziju. Kivi uspješno obara visok pritisak jer sadrži vitamin C.

Bobičasto voće

Bobičasto voće (jagode i borovnice) sadrže antoioksidante i odličan su prirodni lijek protiv visokog pritiska. Istraživanje vršeno na 34 000 ljudi koji su uzimali antocijan iz jagoda i borovnica, dokazalo je da su osobe koje uzimaju ovo jedinjenje imaju manji rizik da obole od hipertenzije.

Pored promjena režima ishrana, preporučuje se da redovno vježbate kako biste sprečili visok pritisak. Stručnjaci ističu da odrasla osoba nedeljno treba da vježba 2 sata i 30 minuta.

Preuzeto sa loveseansa.rs

Više iz kategorije: Zdravlje

To Top