Connect with us

Najjeftinije i najbolje ulje za prženje i pohovanje hrane

Korisni savjeti

Najjeftinije i najbolje ulje za prženje i pohovanje hrane

Zvuči opasno raditi sa punom šerpom vrelog ulja, pa kako biste sebi malo olakšali kuvanje odaberite ulje koje je najbolje za prženje u kućnoj radinosti.

Ukoliko spremate hranu kod kuće savetujemo vam da koristite biljno ulje. Tehnički, bilo koje ulje dobijeno od biljaka može da se nazove biljnim uljem. Maslinovo ulje, suncokretovo ulje ili neko slično – sve su to biljna ulja. Ali, ovde mislimo na ulja na čijoj etiketi piše “biljno ulje”, koje je neutralnog ukusa i koje ne bismo koristili za salatu, ali je za prženje savršeno.
Postoje tri velika razloga zašto vam preporučujemo baš ovo ulje, a prvi je toplota na kojoj ovo ulje počinje da ispušta dim. Svako ulje počinje da otpušta dim u nekom momentu, ali je tačka koju ovo ulje dostigne pre nego krene da dimi između 440 i 450 stepeni. Piletinu pržimo obično na 350 stepeni kako bi ona imala hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost.

Hrana spremljena ovim uljem ima blaži ukus, a tekstura je veoma zanimljiva jer ima hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost. Tako do punog izražaja dolazi ukus hrane koju spremate, a ne masna tekstura i ukus koji ostaje u ustima nakon svakog zalogaja
Ulje je skupo, pogotovo ono koje je visokog kvaliteta. Ono što ovo ulje čini ekonomičnim jeste njegova visoka tačka na kojoj počinje da se dimi pa nam to dozvoljava da jednu količinu koristimo više od jednom. Veoma je korisno i praktično i zato vam savetujemo da se sledeći put malo više zadržite kod rafa sa uljem kako biste pronašli ovo o kojem vam pričamo.

Preuzeto sa telegraf.rs

Više iz kategorije: Korisni savjeti

Najčitanije:

To Top