Connect with us

Ovaj napitak smanjit će kašalj kod pušača

Zdravlje

Ovaj napitak smanjit će kašalj kod pušača

Ovaj napitak smanjit će kašalj kod pušača

Ovisnost od pušenje predstavlja jedan od najvećih zdravstvenih problema u svijetu, a kašalj je jedan od rezultata dugogodišnjeg konzumiranja cigareta. Kako bi smanjili kašalj koji ponekad može trajati i danima, farmaceutske kuće su do sada na tržište izbacili na stotine različitih proizvoda, no jedan prirodni lijek ublažava problem kašlja za samo nekoliko časova.

O djelotvornosti đumbira mnogo se zna, no kada se đumbiru dodaju ljekovita svojstva limuna, nastaje odlična kombinacija vitamina koja jača imuni sistem, ali prevashodno pomaže kod jakog kašlja.

Kombinacija đumbira i limuna prirodni je lijek za sve koji imaju sluz u grudima i pate od iritantnog kašlja. Njegovi vitamini i jak ukus učinit će da za nekoliko dana izbacite sluz iz grudi.

Za pripremu ovog lijeka ne treba mnogo vremena, dovoljno je da u šerpu naspete dvije šolje vode, a zatim dodajte do 8 parčića đumbira i jednu kašičicu bibera u zrnu. Šerpu poklopite i ostavite da se napitak kuva 5 do 7 minuta. Gotov napitak promješajte, procijedite i zasladite kašičicom meda. Za brže djelovanje popijte 3 do 4 šolje napitka dnevno.

Preuzeto sa azra.ba

Više iz kategorije: Zdravlje

To Top