Connect with us

Šta su probiotici i zbog čega bi ih trebali koristiti

Zdravlje

Šta su probiotici i zbog čega bi ih trebali koristiti

Šta su probiotici i zbog čega bi ih trebali koristiti

U današnje vrijeme navale različitih preparata za prevenciju i održavanje zdravlja, preparati probiotika uvjerljivo su najbrojniji.

Probiotici su živi mikroorganizmi, “dobre” bakterije, koji primijenjeni u adekvatnoj količini imaju povoljne učinke na zdravlje. Oni pomažu u uspostavljanju ravnoteže između “dobrih i loših” bakterija u našim crijevima.

Naime, mikroflora crijeva može postati poremećena zbog bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova, izlaganja toksinima i prekomjernoj konzumaciji alkohola, a probiotici pomažu u stvaranju nove mikroflore.

Određene vrste probiotika pomažu u prevenciji bolesti i u određenim bolesnim stanjima.

Probiotici imaju povoljan učinak kod proljeva, konstipacije, alergija, karcinoma, infekcija mokraćnog sustava te drugih stanja i bolesti.

Važnosti probiotika za naše zdravlje pridonosi i činjenica da je ukupan broj bakterija veći od ukupnog broja stanica u našem organizmu.

Probiotici su nužni za funkcioniranje našeg organizma, ali treba voditi računa o pravilno detektiranju stanju i izboru vrste probiotika koji je prikladan po svojoj namjeni i dozi te učinku koji se očekuje.

Preuzeto sa blicnews.ba

Više iz kategorije: Zdravlje

Najčitanije:

To Top