Connect with us

Koji je toalet papir dobar po naše zdravlje

Korisni savjeti

Koji je toalet papir dobar po naše zdravlje

Svi koristimo toalet papir i često kupujemo jednu te istu vrstu iz mjeseca u mejsec bez mnogo razmišljanja, ili se vodimo sniženjima, ali ima nekih koji su bolji od drugih.

Ono na šta trebamo da obratimo pažnju jeste debljina listića.Teorijski, što je više prostora između vaših ruku i površine koju papir dodiruje ili briše, imaćete manje mikroba na vašim rukama. S toga je uvek bolje izabrati višeslojni toalet papir. Ukoliko koristite jednoslojni trebaće vam više papira.

Naophodno je da uzmete određenu količinu toalet papira kako biste sprečili kontakt sa mikrobima i tako izbegli zaraze. Čak i ako savijete papir nekoliko puta, on je već zaražen mikrobima koji se nalaže u kupatilu.

Bez obzira na to koji toalet papir koristite, uvek birajte i antibakterijski sapun za ruke kojim ćete oprati ruke prije i poslije nužde.
Jako je važno i od kakvog je materijala papir napravljen. Veliki broj kompanija danas koristi bio razgradive sirovine za izradu toalet papira, a mi se često vodimo estetikom kada biramo onaj za naše kupatilo. Na tržištu postoje različiti toalet papiri sa različitim mirisima, bojama i dezenom. Važno je da toalet papir bude višeslojan, jer u slučaju da niste znali postoje i oni koji imaju 3 pa i 4 sloja listića u jednom.

Doktorka savetuje da prije nužde, a obavezno nakon, operete ruke jer samo tako ćete i sebe i ljude oko vas zaštititi od eventualne zaraze.

Preuzeto sa telegraf.rs

Nastavi čitati
Možda će Vam se svidjeti ...

Više iz kategorije: Korisni savjeti

Najčitanije:

To Top