Ove popularne beauty proizvode pogrešno koristimo

Svijet lijepote je toliko bogat i raznovrstan da nam je ponekad teško zapamtiti i precizno pratiti pravilnu upotrebu ovog ili onog proizvoda. I najčešće nastavljamo da živimo u neznanju i pogrešno koristimo omiljenu kozmetiku. Dakle, za vas smo prikupili pet popularnih beauty proizvoda koje gotovo svi pogrešno koristimo.

Maramice za skidanje šminke

Nema ništa pogrešno kod maramica za skidanje šminkanje: praktične su i veoma zgodne za korištenje. Međutim, reklama kaže da možete koristiti maramice svaki dan. Ne baš. Mogu izazvati iritaciju, osušiti kožu, pa čak i izazvati pojavu akni. Zato je njihova upotreba svaki dan veoma loša ideja.

Koristimo serum za lice

Najčešće koristimo serum za lice kao samostalno sredstvo za hidrataciju. Serum je odličan i veoma pogodan način za vlaženje i njegu kože, ali samo ako ga koristite u tandemu sa kremom za lice. U svom čistom obliku, može naškoditi. Činjenica je da je serum retinol i čini kožu osjetljivom na sunčevu svjetlost.

Spužvica za nanošenje pudera

Većina od nas koristi četkice i suhe spužvice za nanošenje pudera. Međutim, ove alate treba koristiti mokre (naročito beauty-blender). Kada su mokri, oni će oduzeti manje samog proizvoda i nanijeti puder podjednako.

Pogrešno čišćenje kože

Mnogi od nas koriste gelove za pranje i druga sredstva za čišćenje kože samo za ispiranje kozmetike. Međutim, da bi uklonili šminku, imamo sredstva namijenjena tome, a gelovi i pjene za čišćenje su napravljene da kožu učine čistom.

Maske za lice do potpunog sušenja

Često koristimo maske za lice pogrešno: na primjer, sjedimo sa glinenim maskama za lice dok se potpuno ne osuše. Međutim, ovo je apsolutno pogrešno. Potpuno suhe maske izvlače vlagu iz kože i mogu izazvati teške upale.

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Podijeli na: