Ne možemo da zamislimo dnevni look bez maskare, ali da li znate pravilno da je naneste

Ne možemo da zamislimo dnevni look bez nje, ali veoma je važno da znate pravilno da je nanosite…

Uz malo korektora i barem jedan sloj maskare spremne ste za izlazak iz kuće u samo nekoliko minuta. No kada već ne morate trošiti previše vremena na šminkanje, važno je i da ti proizvodi koje koristite izgledaju najbolje moguće na vašem licu. Kako biste izbjegle moguće greške pri nanošenju maskare, savjetujemo vam da primijenite sljedeće savjete.

Predugo koristite istu bočicu maskare

Svaki make-up proizvod ima određeni rok trajanja pa tako i maskara. Preporučljiv period korištenja jedne bočice maskare je tri mjeseca, a osim što će se u tom periodu osušiti, bitno je zamijeniti je novom zbog nakupljenih bakterija koje mogu izazvati neželjene upale ili infekcije oka.

Nanosite maskaru prvo na gornje trepavice

Kako biste izbjegle mrlje na kapku, bilo bi najbolje kada biste maskaru najprije nanijele na donje pa na gornje trepavice.

Nanosite kremu na područje trepavica

Kada odrađujete jutarnju beauty rutinu, nemojte kremu namijenjenu za područje oko očiju nanositi na kapak i trepavice. Masne trepavice i kapci rezultiraće mrljama na kapku i ispadanjem komadića maskare.

Ne skidate maskaru dovoljno temeljno

Bilo bi idealno kada biste maskaru otklanjale uljnim odstranjivačem koji će skinuti i zadnju trunku šminke s očiju kako ujutro ne biste nanosile novi sloj šminke na jučerašnje ostatke.

Preuzeto sa tuzlanski.ba

Podijeli na: